Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny

abab2022 20 Jan 2023 17:45 162 5
    abab2022
    Level 3  
    Wszystko martwe oprócz wyświetlacza który mruga czyli pulsuje jak sprawny ale nie da się go nastawić bo przyciski martwe. 16 letni z mediamarkt tani.
    Po podłączeniu zasilania zegar pulsuje. Co się powinno wcisnąć żeby pokrętło zadziałało bo jak teraz przekręcam na temperaturę to nawet lampka się nie zapala. Na kuchence u kuzynki co ma Amicę po podłączeniu zasilania jak pulsuje to wciskam ok i pokrętło działa. W Gorenje OK nie mam.
    Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny Gorenje EVP 431-444 M do zabudowy - piekarnik elektryczny
    Kenworth 18
    Level 43  
    Rozumiem, że doszło do zaniku zasilania w mieszkaniu? Jeżeli tak to spróbować przytrzymać 2 przyciski razem po lewej stronie i pokręcić pokrętłem i zegar powinien podać zasilanie na kuchenkę.
    abab2022
    Level 3  
    Tak wyłączyłem bezpieczniki tj. suwaki na desce rozdzielczej "kuchnia". Robię to często gdyż korzystam z niej raz dziennie a wyświetlacz 16 letni to pewnie 10 W. Jak włączam zasilanie to wyświetlacz mruga. Czyli rozumiem takie suwakowe wyłączanie jest bezpieczne dla Kuchenki ale potem trzeba 2 lewe przytrzymać. To taki standard czy tylko modele z przed lat?
    Kenworth 18
    Level 43  
    Skoro robisz to często to kuchenka za każdym razem by wymagała ustawienia zegara. Wybacz, ale czegoś tu nie rozumiem? Wyłączać bezpieczniki oczywiście możesz, ale w takim układzie powinieneś procedurę ustawiania zegara znać na pamięć?
    abab2022
    Level 3  
    Gotowalem tylko na plycie nigdy nie pieklem. Czy ten model w każdym ustawieniu ma nawiew? Bo Amica u kuzynki chyba nie w każdym albo cichszy. Ile może zegar zuzywać?16 lat to nie ledy chyba.
    Kenworth 18
    Level 43  
    Nie wiem ile zużywa zegar, ale nie będzie to jakiś duży pobór prądu i jak najbardziej możesz wyłączać bezpieczniki jeśli wychodzisz z domu to już Twoja decyzja i zawsze coś tam można zaoszczędzić na zużyciu energii w skali roku. Spróbuj w ten sposób jak napisałem. Nie jestem pewien czy procedura zadziała bo ja mam podobny zegar w kuchence Amica, ale spróbować możesz. Jeżeli procedura nie zadziała to będziesz musiał szukać instrukcji obsługi Twojego modelu w sieci.