logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022

Jajo134uehdbeh 20 Sty 2023 13:49 1077 7
REKLAMA
  • #1 20395555
    Jajo134uehdbeh
    Poziom 4  
    Hej! To mój pierwszy post.
    Sytuacja ma się tak, że ktoś bardzo chciałby wiedzieć co robię i jakie dokumenty trzymam na dysku. To jest sprawa życia i śmierci. Złe ludki...
    Będąc w Polsce w Tarnowie 22 grudnia 2022 w hotelu od ok godziny 21 połączyłem się z ichniejszym Wi-Fi. Z niczym więcej. Ta osoba mogła o tym wiedzieć.
    I tu jest taki czad, że wczoraj odkryłem, że moje konto google jest połączone ze Smart TV właśnie w Tarnowie, od właśnie 22 grudnia 2022 gdzie byłem w hotelu tarnovia.
    Było połączone cały czas od 22 grudnia aż do wczoraj. Coś tam się odswierzalo, że ostatnio widziano 5min temu raz 2 godziny temu. Wiem, że nie musi być to samo wi-fi coby przekazywać dane.
    Powiedzcie kochani co to za lot, w międzyczasie parę razy zmieniałem hasło, zanim to odkryłem sprzatnalem pamięć wykasowało 1.5giga danych. Tak to bym sobie pogrzebał przez root Explorera. Jeśli to włamanie to co oni mogli widzieć... Nikt nie miał dostępu fizycznie do mojego fona.. mam VPN, antywirusa, blokadę itd. Dwuskładnikowego nie mam a chyba miałem..

Drugie pytanko o drugi telefon, będą to nie wyraźne zdjęcia. Jak to jest, że telefon pojemność ma chyba 950 giga danych, jak wezmę folder sd to pokazuje 3.5giga bo nic na nim ciekawego nie ma a kiedy kliknę na katalog root gdzie wszystko jest zastrzeżone to ów katalog waży 900 giga! A teraz pokazuje 400 coś...

Co to za chore loty czy ktoś mnie szpieguje, jeśli tak to co z tym robić, tego Smart TV wywaliłem wczoraj.

Dołączam zdjatka najpierw pierwszego telefonu pozniej drugiego. Ten pierwszy w katalogu root też ma duuuuuuuzo więcej niż mam w normalnej pamięci...
    Co to są za jaja?

Pozdrawiam wszystkich użytkowników!
    Załączniki:
    • Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022 IMG20230120133934.jpg (3.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022 IMG20230120134041.jpg (3.47 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022 Screenshot_2023-01-19-21-25-04-12_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (334.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022 Screenshot_2023-01-20-00-16-12-83_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (247.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Włamanie na konto Google? Połączenie Smart TV w Tarnowie z hotelem Tarnovia 22.12.2022 Screenshot_2023-01-19-21-26-00-67_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg (296.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20395605
    freebsd
    Poziom 42  
    Ocena: 2026
    Jajo134uehdbeh napisał:
    Dwuskładnikowego nie mam a chyba miałem..
    Zawsze warto używać uwierzytelnienia dwuskładnikowego. To jest obecnie podstawa. Możesz doprecyzować, czy miałeś włączone uwierzytelnienie dwuskładnikowe na koncie google?

Jajo134uehdbeh napisał:
    Będąc w Polsce w Tarnowie 22 grudnia 2022 w hotelu od ok godziny 21 połączyłem się z ichniejszym Wi-Fi. Z niczym więcej. Ta osoba mogła o tym wiedzieć.
    I tu jest taki czad, że wczoraj odkryłem, że moje konto google jest połączone ze Smart TV właśnie w Tarnowie, od właśnie 22 grudnia 2022 gdzie byłem w hotelu tarnovia.
    To wygląda na zwykłe zapamiętane urządzenie, skoro zezwoliłeś na takie połączenie.
  • REKLAMA
  • #3 20395642
    Jajo134uehdbeh
    Poziom 4  
    Hej dziękuję Ci prześlicznie za odpowiedź.
    Łączyłem się z wifi i wchodząc teraz w wifi mam tam zapisane hasło do tego hotelu.
    Chodzi o to, że w zaufanych urządzeniach na koncie google znalazłem Smart tv prawdopodobnie z tego hotelu, z którym się broń boże nie łączyłem ani nie logowalem. Posiedziałem na necie i poszedłem spać...

Kurcze wydaje mi się, że zawsze miałem dwuskładnikowe, teraz jest ono wyłączone. Tutaj precyzyjnie nie odpowiem...

Co do drugiego telefonu, gdzie nazwałem to root jest miliard 500 aplikacji systemowych mających pozwolenia dosłownie na wszystko, ze 3 strony pozwoleń..
  • Pomocny post
    #4 20395654
    freebsd
    Poziom 42  
    Usuń ten TV z zapamiętanych, włącz uwierzytelnienie dwuskładnikowe na wszystkich kontach, które na to pozwalają (Google, Microsoft, inne serwery poczty, Steam). Klucz sprzętowy, telefon komórkowy - to są rzeczy, które znacząco wzmocnią bezpieczeństwo. Nieużywane i zapamiętane sieci Wi-Fi usuń.

Jajo134uehdbeh napisał:
    Tak to bym sobie pogrzebał przez root Explorera.
    Masz zrootowany telefon?
  • REKLAMA
  • #5 20395679
    Jajo134uehdbeh
    Poziom 4  
    To wszystko już zrobiłem, dzięki.
    O co mi się rozchodzi, czy to przypadek, że ten telewizor się tam znalazł, jeśli nie to do jakich danych mógł mieć dostęp.
    To mega ważne dla mnie.

Ten drugi wydaje mi się, że ktoś mi go zrootowal i tak to pochował, że aplikacje do sprawdzania root nie wykrywają tego, że tel jest zrootowany. Zanim to było wszystko zabezpieczone mogłem wchodzić na foldery i tam było jakieś super su coś tam nie znam się i tak myślę że zrootowany. Wogole wtedy powlamywali mi się na wszystko, chcieli pieniędzy, których nie miałem, i tak bym nie zapłacił, musiałem zamknąć firmę. takie czary porobili ze wszystkim ze hej, telefony robiły co chciały musiałem zamknąć firmę. Ale to jest mniej ważne chodzi mi bardziej o ten Smart tv, co to za jazda. Wtedy to mi mogli naskoczyć, wymęczyli mnie nie powiem, człowiek zniesie wszystko ale bardziej chodzi mi o ten Smart tv do, którego się nie logowanie bo tu już może być poważniej.

I tak z racji tego, że miałem wcześniej takie loty myślę, że musiałem mieć to dwuskładnikowe..
    Ale przypuśćmy, że nie miałem skąd ten Smart tv tam się wziął i co on mógł...

Dziękuję ślicznie!

Dodano po 12 [minuty]:

Sorki, że tak jedno pod drugim, co do tego drugiego telefonu to na bank zrootowany, factory reset nie pomagał, zresztą sami powiedzieli, że to mi nic nie da co sam najpierw zauważyłem. Później jak się z tamtad dematerializowalem wszystko ustało. Myślę, że w tedy chodziło tak na prawdę o taką pannę, że ktoś miał żal, że się z nia spotykam i chciał mi ostro dokuczyć, najpierw pobrał google takeovers gdzie ja nie wiedzialem co to nawet jest, później dane z FB, dokumenty a później zaczęły się czary z telefonami już nawet nie będę opowiadał co..

Ale to kiedyś chodzi mi o to Smart tv
  • Pomocny post
    #6 20396613
    freebsd
    Poziom 42  
    Jajo134uehdbeh napisał:
    O co mi się rozchodzi, czy to przypadek, że ten telewizor się tam znalazł, jeśli nie to do jakich danych mógł mieć dostęp.
    Musiałeś podać login i hasło. W takim przypadku nic nie chroni danych Twojego konta. Jednak wygląda to tylko na korzystanie z YT.
  • REKLAMA
  • #7 20396798
    Jajo134uehdbeh
    Poziom 4  
    Nigdzie się nie logowalem, dzwoniłem do tego hotelu nawet i mówią mi, że mają tam jakieś stare rubiny...
    Ktoś musiał wejść z poziomu telewizora hasło znałem tylko ja.... I to wcale ponoć nie musi być ten Tarnów tylko jakaś w kit lokalizacja... I tak najpewniej jest...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza obawę o bezpieczeństwo swojego konta Google po połączeniu z Wi-Fi w hotelu Tarnovia w Tarnowie, gdzie odkrył, że jego konto jest powiązane z lokalnym Smart TV. Połączenie trwało od 22 grudnia 2022 do momentu odkrycia. Użytkownik podejrzewa, że mógł zostać zhakowany, mimo stosowania zabezpieczeń, takich jak VPN i antywirus. W odpowiedziach sugerowane są działania, takie jak włączenie uwierzytelnienia dwuskładnikowego, usunięcie zapamiętanych urządzeń oraz sieci Wi-Fi. Użytkownik wyraża obawy dotyczące potencjalnego dostępu do danych przez Smart TV, mimo że nie logował się na nim.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA