logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Google mi wyłącza z powodu dziwnej aktywności chociaż nikt sie nie logował

sdawsdasdawfgaw 19 Lut 2023 22:48 465 7
REKLAMA
  • #1 20447885
    sdawsdasdawfgaw
    Poziom 2  
    Dzień Dobry, ostatnio robiłem codziennie 1 konto google i tak zrobilem ich 6, lecz każde po około 1 godzinie zostało wyłączone, w aktywności nie pokazuje powodu wyłączenia lecz podczas odzyskiwania pisało że wykryto podejrzaną aktywność. Skanowałem komputer antywirusem Malware bytes i adwcleaner + komputer jest tydzien po formacie, na tych kontach nawet nic nie robiłem wiec nie wiem czemu zostały wyłączone przez podejrzaną aktywność, w aktywności konta google nie pokazuje żadnych zdarzeń oprócz wyłączenia konta Google.
    boje sie logować na moje główne konta w obawie że zostaną wyłączone, co zrobić by nie wyłączali moich kont?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20448055
    sdawsdasdawfgaw
    Poziom 2  
    zapomniałem dodać 1 rzeczy, stworzylem 1 konto by z niego korzystać na pc ale je po 1h wyłączono bez podania powodu, i zacząłem robic nowe konta by sprawdzic czy to sie powtarza i sie powtarzało
  • #4 20448083
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1458
    Sprawdź wszystkie urządzenia korzystające z twojej sieci. Miałem przypadek, że mi Google zablokowało wyszukiwarkę i pozostałe usługi, bo wykryło podejrzany ruch sieciowy. Dziwnym zbiegiem okoliczności tego dnia przyjechała do mnie rodzina, której dla telefonów udostępniłem dostęp do Internetu. A że utworzyłem dla nich osobną sieć WiFi, to ją szybko zablokowałem odcinając im dostęp. Później restart routera, aby uzyskać nowy zewnętrzny adres IP i wszystko zaczęło działać. Wszystko, poza siecią dla rodziny.
  • REKLAMA
  • #5 20448103
    sdawsdasdawfgaw
    Poziom 2  
    Podłączony jest tylko mój komputer i telewizor
  • REKLAMA
  • #6 20448128
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • #7 20448136
    sdawsdasdawfgaw
    Poziom 2  
    przepraszam że sie spytam ale jestem głupi w temacie komputerów, jak zrobić te logi frst i z jakiego skanowania?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wyłączaniem kont Google z powodu wykrytej podejrzanej aktywności, mimo że nie logował się na nie. Po utworzeniu sześciu kont, każde z nich zostało dezaktywowane po około godzinie. Użytkownik skanował komputer programami Malwarebytes i AdwCleaner, a także niedawno sformatował system. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie urządzeń w sieci oraz restart routera, aby uzyskać nowy adres IP, co może pomóc w rozwiązaniu problemu. Użytkownik prosi o pomoc w generowaniu logów FRST, aby zdiagnozować problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA