logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CANON Pixma MG3650S - skanowanie bez tuszów (z trybu serwisowego)

Damianzaj 25 Sty 2023 14:24 945 4
REKLAMA
  • #1 20404474
    Damianzaj
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Cześć!

Wiem, że temat był już poruszany w innych wątkach, ale żaden z przedstawionych tam sposobów nie zadziałał w moim urządzeniu. Posiadam drukarkę ze skanerem CANON Pixma MG3650S bez cartridge'y i chciałbym ją wykorzystywać tylko jako skaner. Zaraz po uruchomieniu oczywiście pojawia się błąd braku tuszy, sygnalizowany przez migające diody. W żaden sposób nie udało mi się go usunąć. Udało mi się za to uruchomić tryb serwisowy, ale po jego włączeniu urządzenie jest rozpoznawane przez komputer jako nieokreślone "Device" i nie reaguje na nie oprogramowanie skanera i drukarki.

W związku z tym ma dwa pytania:
    1. Czy istnieje jakiś sposób na usunięcie tego błędu?
    2. Jeśli nie, to czy można skanować z poziomu trybu serwisowego? Być może potrzebne jest do tego jakieś specjalne oprogramowanie?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20404485
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1109
    Kolega ma oryginalną płytę ze sterownikami?.
    Nie ściągaj sterownika z internetu.
  • REKLAMA
  • #3 20404487
    Damianzaj
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Niestety nie mam płyty. Mam tylko sterowniki pobrane ze strony Canona.
  • REKLAMA
  • #4 20404506
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1109
    No to D. Może któryś z kolegów ma to wypali duplikat.
    Jak ściągany sterownik z internetu to nie można nawet założyć napełnianej głowicy.
    Jedyne wyjście kupić oryginały co nie zawsze się opłaca bo są droższe od drukarki i pilnować poziomu tuszu.
  • #5 20421328
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Damianzaj napisał:

W związku z tym ma dwa pytania:
    1. Czy istnieje jakiś sposób na usunięcie tego błędu?
    2. Jeśli nie, to czy można skanować z poziomu trybu serwisowego? Być może potrzebne jest do tego jakieś specjalne oprogramowanie?

odp1 nie
    odp2 nie i nie
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
REKLAMA