Witam
Zmagam się z pewnym problem który mnie irytuje.
A są to mikro przycięcia co jakiś czas w grach,nie wiem czym to może być spowodowane.
Opisze bardziej sytuacje by można było sobie to zobrazować,otóż na przykład w Wiedźminie 3 lub Far Cry 5 (w te gry jak narazie gram)
mam ustawiony limit klatek na 60fps,ponieważ na tyle mogę sobie pozwolić z tym monitorem.
I co jakiś czas są mikro przycięcia z 59fps do 60fps,lub od 61fps do 60fps i niby nie jest to jakiś wielki problem lecz w takich przypadkach widać przycięcia,co jest po prostu uporczywe podczas grania. (Sprawdzałem to przy użyciu MSI AfterBurner OSD)
Vsync włączyłem w RivaTuner oraz w samej grze i nadal problem występuje. Próbowałem bez użycia RivaTuner lub włączyć synchronizacje wyłącznie w ustawieniach AMD i nadal jest tak samo.
Sprawdzałem różne filmy na youtube i też nie za bardzo rozwiązały mój problem.
Windows 11 został zainstalowany na nowo.
Dysk jest nowy,ma 3 dni.
Moje pytanie brzmi,czy jest jakiś sposób by to naprawić,czy po prostu tak już musi być?
Specyfikacja Komputera
CPU-I5 9400F
GPU-Radeon RX 570 4GB Sapphire
Płyta Główna-Gigabyte B365M DS3H
Dysk-SSD Team Group 256GB M.2
PSU-SilentiumPC Supremo L2 650W
Chłodzenie-SilentiumPC FERA 2
Ram-2x8GB HyperX Fury 2400mhz
Zmagam się z pewnym problem który mnie irytuje.
A są to mikro przycięcia co jakiś czas w grach,nie wiem czym to może być spowodowane.
Opisze bardziej sytuacje by można było sobie to zobrazować,otóż na przykład w Wiedźminie 3 lub Far Cry 5 (w te gry jak narazie gram)
mam ustawiony limit klatek na 60fps,ponieważ na tyle mogę sobie pozwolić z tym monitorem.
I co jakiś czas są mikro przycięcia z 59fps do 60fps,lub od 61fps do 60fps i niby nie jest to jakiś wielki problem lecz w takich przypadkach widać przycięcia,co jest po prostu uporczywe podczas grania. (Sprawdzałem to przy użyciu MSI AfterBurner OSD)
Vsync włączyłem w RivaTuner oraz w samej grze i nadal problem występuje. Próbowałem bez użycia RivaTuner lub włączyć synchronizacje wyłącznie w ustawieniach AMD i nadal jest tak samo.
Sprawdzałem różne filmy na youtube i też nie za bardzo rozwiązały mój problem.
Windows 11 został zainstalowany na nowo.
Dysk jest nowy,ma 3 dni.
Moje pytanie brzmi,czy jest jakiś sposób by to naprawić,czy po prostu tak już musi być?
Specyfikacja Komputera
CPU-I5 9400F
GPU-Radeon RX 570 4GB Sapphire
Płyta Główna-Gigabyte B365M DS3H
Dysk-SSD Team Group 256GB M.2
PSU-SilentiumPC Supremo L2 650W
Chłodzenie-SilentiumPC FERA 2
Ram-2x8GB HyperX Fury 2400mhz