Mój laptop może pobrać 65W.
Chciałbym kupić ładowarkę usb c.
Jak na razie skupiłem się na dwóch modelach.
Baseus 65W gan5pro
Baseus 100W gan2pro
65W ma 2x usb C oraz 1x usb A
100W ma 2x C oraz 2x A
Z parametrów na papierze wynika, że do tej słabszej nie będę mógł podłączyć nic bo nastąpi podział mocy i prawdopodobnie laptopa nie uciagnie.
100W pozwoli na ładowanie laptopa i czegoś jeszcze.
Tu w zasadzie wątpliwości nie ma. Czyli jeśli chceladowac dwa urządzenia to pozostaje mi 100W .
Na YouTube oglądałem jakieś testy.
Wygląda na to, że 100W ma power factor correction. Nie do końca wiem co to, ale zdaje się, że ładowarka może działać z tym efektywniej.
Kojarzycie te ładowarki? Czy z pominięciem ilości ładowanych urządzeń czy pfc jest wystarczającym powodem żeby wybrać 100 zamiast 65W?
Chciałbym kupić ładowarkę usb c.
Jak na razie skupiłem się na dwóch modelach.
Baseus 65W gan5pro
Baseus 100W gan2pro
65W ma 2x usb C oraz 1x usb A
100W ma 2x C oraz 2x A
Z parametrów na papierze wynika, że do tej słabszej nie będę mógł podłączyć nic bo nastąpi podział mocy i prawdopodobnie laptopa nie uciagnie.
100W pozwoli na ładowanie laptopa i czegoś jeszcze.
Tu w zasadzie wątpliwości nie ma. Czyli jeśli chceladowac dwa urządzenia to pozostaje mi 100W .
Na YouTube oglądałem jakieś testy.
Wygląda na to, że 100W ma power factor correction. Nie do końca wiem co to, ale zdaje się, że ładowarka może działać z tym efektywniej.
Kojarzycie te ładowarki? Czy z pominięciem ilości ładowanych urządzeń czy pfc jest wystarczającym powodem żeby wybrać 100 zamiast 65W?