Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Hotpoint Ariston RPG 806D - wymiana łożyska przy głośnym wirowaniu, czy klejone?

brandono 06 Feb 2023 10:45 270 3
    brandono
    Level 10  
    Ktoś może wie, czy do pralki Hotpoint Ariston RPG 806D można bez problemu wymienić łożysko? Strasznie głośno pracuje przy wirowaniu (tylko wirowaniu), chciałem zamówić łożysko, ale nigdzie na necie nie mogę znaleźć. Dlatego pytanie czy to nie jest klejone? Czyli tzw. jednorazówka? Jeśli to jest klejone to raczej sam tego nie wymienię, a naprawa pewnie będzie nieopłacalna.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
    brandono
    Level 10  
    nie chciałbym wysyłać, bo nie wiem w jakim stanie dotrze. Po prostu zapytałem czy można można dokupić samo łożysko, czy to jest wersja klejona, a więc klejonej wersji sam nie będę rozbierać
    Kenworth 18
    Level 43  
    Zespół piorący jest zgrzewany: https://agdtechnik.pl/zespol-pioracy-hotpoint-ariston-c00372869.html
    Możesz popytać w lokalnych serwisach sprzętu AGD bo wiele serwisów już naprawia zbiorniki zgrzewane lub wymontować z pralki zespół piorący i wysłać do jednej z takich firm o której pisał kolega @Sebastian_M26.
    Ta i jej podobne firmy działają już na rynku od lat więc nie martw się o wysyłkę.