logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RS7778FHCSL - na dole zamrażarki zbiera się zamarzająca woda

tomasson33 06 Lut 2023 18:18 7434 2
REKLAMA
  • #1 20425566
    tomasson33
    Poziom 9  
    Witam, mam problem z lodówką Samsung RS7778FHCSL- na dnie zamrażarki systematycznie powoli zbiera się zamarzająca woda oczywiście jak jest więcej to uszczelka na dole się odchyla i delikatnie woda się sączy..na tyle że dół szafki zwyczajnie spuchł. Może mieć to związek z kostkarką do lodu, która nie działała, ale po kilkugodzinnym staniu bez prądu nagle ożyła. Słyszałem, że te lodówki mają problem z drzwiami od zamrażarki coś zamarza tak, że kostkarka nie działa. Proszę o pomoc od czego zacząć w tym przypadku, na pewno odpada problem wymiany uszczelki bo woda jakby skapywała z tylnej ścianki i powoli zamarzała.

Samsung RS7778FHCSL - na dole zamrażarki zbiera się zamarzająca woda
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #3 20426357
    Pangenitor
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    Też miałem taki problem z swoją lodówką Samsung. Problemem jest zatykający się odpływ przy parowniku. Tu masz link do filmu, który to obrazuje.
    https://www.youtube.com/watch?v=TN7mrO7QNsw
    Problem dotyczy wielu modeli lodówek Samsunga. Na necie idzie znaleźć nawet zestawy naprawcze i szablony jak wyciąć to ustrojstwo co odpowiada za udrażnianie odpływu.
REKLAMA