logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć klej z podrabianego LCD w Nokii 3310 i poprawić połączenie?

Gogi123 20 Lis 2005 09:25 801 5
REKLAMA
  • #1 2007437
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Montuje ostatnio t eimitacje kolorowego LCD do 3310.

Z oryginalnym wyswietlaczem nie mam problemow, jednak z podrabianego strasznie ciezko odkleic ta folie a jak juz zeszla to polowa LCD byla w kleju. Probowalem to zmyc spirytusem ale zadnego efektu:( Moze ktos ma jakis patent na to???

Zauwazylem tez ze wyswietlacze maja zlacze mniejsze i wieksze niewiem od czego to zalezy. Bynajmniej podrabiany ma wieksze i chyba 1 oryginal tez taki trafilem. Niesety w tym przypadku po zlozeniu przez srodek idzie mi pas ktory nic nie wyswiela. Mysle ze cos nie kontaktuje:( Widzialem tez w srzedazy gumowe elastometry ale niewiem czy ktos to stosuje i wie jak to w praktyce wyglada???
  • REKLAMA
  • #2 2007518
    losiek177
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Na zmycie tego kleju ja uzywac Clinsera, wacik do uszu i powoli sie wyciera a jak juz robi sie taki silikonowy to go delikatnie sciagam palcem, i potem dalej myje az do czystosci.....
    A co do linii na LCD to na 99% wg mnie uszkodzenie wyswietlacza, jakby cos nie stykalo to raczej nie swieciloby wiecej pol, ale moge sie mylic, sprawdz na innym elastomerze, choc jesli mowisz o 3310 to za elastomer robi tam taki plasticzek z blaszkami, podoginaj je,poczysc i sprawdz.

powodzenia!
  • REKLAMA
  • #3 2013196
    Gogi123
    Poziom 24  
    zobacze w ten sposob bo ja wogole tego sciagnac nie moglem:( Ale to tylko na tych podrabianych wyswietlaczach:) A czym sklejacie potem ramke wyswietlacza bo ja uzywam kleju n agoraco:)
  • REKLAMA
  • #4 2014150
    losiek177
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Ja natomiast odcinajac ramke od plastikowej robie to tak zeby jak najmniej sciac te bolczyki trzymajace blaszke, potem poprostu wtapiam lutownice kolbowa w te bolczyki zeby sie rozeszly i po zastygnieciu mam efekt podobny do orginalnego, trzyma bardzo dobrze i nie musze kombinowac....
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2014434
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ja mam mieszane uczucia. Dostalem juz wyswietlacz w wtopionymi lutownica zaczepami........wygladalo tragicznie. Ale jak mowisz ze jest ok to sproboje sam to zrobic. Ja kladlem klej z pistoletu dociskalem ramke, potem z wieszchu tam gdzie byly zaczepy mala kropka klejui i formujesz paluchem i jest ok:)
  • #6 2015015
    djmolo
    Poziom 21  
    Ja dzwigam tylko ramke od dołu. Delikatnie ulamuje nadtopiony oryginalnie platik w dwoch miejscach na dole podwazam metalowa blaszke i samo szkiełko wypada. W ten sposób mam nie naruszone cztery górne łączenia. Co do podróbek wyświetlaczy to czyszcze wacikeim i CLENASEREM i aż jest czyściutki. Trwa to może 5 minutek. Po włożeniu szkiełka ustawiam temp grotu lutownicy kolbowej na około 50*C i wgrzewam ja w te dwa miejsca na dole i wyglada jak nówka. Temp taka mała bo wtedy blastik sie tylko rozsuwa a nie robi sie z tego plastiku ciapka bo wtedy to wygląda paskudnie.

Tyle odemnie.

Pozdarwiam
REKLAMA