logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować LCD w Nokia 3310 po dodaniu kolorowej tapetki?

moorfeusz 21 Wrz 2005 14:17 954 7
REKLAMA
  • #1 1836972
    moorfeusz
    Poziom 10  
    Witam, interesuje mnie taka sprawa: jakie macie sposoby na zamontowanie spowrotem LCD w noki 3310 po dodaniu kolorowej tapetki? Zeby dodac taka tapetke trzeba zerwac te plastikowe zaczepy i interesuje mnie jakie macie metody na ponowne zamontowanie. Slyszalem ze dosyc czesto topi sie lutownica te plastiki ale jakie macie inne metody bo topiac mozna calkowicie wytopic te plastiki :) i za drugim razem np jak bedzie chcialo sie zmienic tapetke to juz nic do topienia nie zostanie. Czekam na opinie. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1838478
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    ja kiedyś kleiłem klejem na gorąco wyglądało niezbyt pięknie ale zawsze można było zerwać i zakleić na nowo
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1839396
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    tu masz opisane wszystko i pokazane
    Załączniki:
    • nokia-tuning-naprawa-gsm.(osloskop.net).rar (1.63 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 1839435
    tomikos2
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    ja topie te plastiki gorącą lutownicą, zazwyczaj plastiku starcza na dwa takie manewry potem trzeba kombinowac;)
  • REKLAMA
  • #6 1840128
    fikus
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    zawsze mozna ulamac od czegos innego kawalek plastiku i nim przykleic (oczywiscie topiac go)
  • #7 1840172
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    fikus
    ale to się nie sprawdza bo kiedyś tak robiłem no i niezbyt to wygląda więc jaśli planujesz rozkładać go co jakiś czas to najlepiej klejem na gorąco
  • #8 1862525
    klonek
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    ja robię malutką dziurkę i związuje np cienkim drucikiem i jest klawusia:-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy metod ponownego montażu wyświetlacza LCD w telefonie Nokia 3310 po usunięciu plastikowych zaczepów niezbędnych do dodania kolorowej tapetki. Użytkownicy opisują różne techniki mocowania: topienie plastikowych zaczepów za pomocą gorącej lutownicy, co jednak ogranicza liczbę możliwych demontaży ze względu na ryzyko całkowitego stopienia plastiku; stosowanie kleju na gorąco jako alternatywy umożliwiającej wielokrotne rozkładanie i ponowne klejenie, choć efekt estetyczny jest mniej satysfakcjonujący; delikatne obrywanie nadtopionych fragmentów przed montażem i ponowne przytapianie za pomocą rozgrzanego noża; a także mechaniczne rozwiązania, takie jak wykonanie małej dziurki i związanie elementów cienkim drucikiem. Wskazano również możliwość doklejenia kawałka plastiku przez jego stopienie, choć nie jest to zalecane ze względu na estetykę i trwałość.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA