logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark MB3442awd błąd 900.00 przy skanowaniu dwustronnym

xerog 18 Lut 2023 11:21 420 2
REKLAMA
  • #1 20444775
    xerog
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Dzień dobry.
    Mam problem z Lexmarkiem MB3442 błąd jak na obrazku. Zmieniłem w urządzeniu formater oraz NV ram który znajduje się w płytce wyświetlacza. Zrobiłem kasowanie urządzenia poprzez menu serwisowe ale bez rezultatu.
    Urządzenie posiada podajnik dual scan i błąd występuje tylko i wyłącznie chwili kopiowania lub skanowania dwustronnego jednostronnie jest dobrze. Formater oraz NV ram jest ze sprawnego urządzenia numery fabryczne pokrywają się. Firmware zaktualizowany. Proszę o pomoc może ktoś spotkał się z takim problemem. Lexmark MB3442awd błąd 900.00 przy skanowaniu dwustronnym
  • REKLAMA
  • #3 20445406
    xerog
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Maszyny identyczne płyty identyczne numer seryjny zgadza się, w numerze seryjnym 0 jest w tym samym miejscu. Wyświetlacz a dokładnie płytka zmieniona. Działa wszystko prócz kopiowania skanowania dwustronnego. Listwa sczytująca w podajniku ADF nie świeci się, podajnik dual scan.
    W chwili np. zadania kopiowania dwustronnego po chwili występuje komunikat jak na obrazku następnie następuje restart i urządzenie w trybie gotowości ale w dalszym ciągu nie można skanować, kopiować dwustronnie.
REKLAMA