Potrzebuję instrukcje obsługi licznika energii elektrycznej GAMA 150.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCYRUS2 napisał:Czyli to nowinka, po numerze seryjnym jest "23", czyli rok produkcji, a mamy dopiero luty.Mam taki - od 12 dni.
CYRUS2 napisał:A na pewno przeglądałeś odpowiednie rejestry? Może przycisk przytrzymałeś nieco dłużej i licznik wszedł w przegląd rejestrów nie bieżących, tylko uśrednionych.Ale….
Wczoraj licznik pokazywał inaczej niż dziś.
zbich70 napisał:Moc akualnie pobierana.A na pewno przeglądałeś odpowiednie rejestry? Może przycisk przytrzymałeś nieco dłużej i licznik wszedł w przegląd rejestrów archiwalnych.
zbich70 napisał:Nie znam kodów - do tego potrzebuję np. instrukcji.Krzychu, napisz po kolei co licznik pokazywał podczas przewijania wyświetlacza: kod OBIS -> zawartość rejestru.
Bez tego nigdy nie dojdziemy o co chodzi.
CYRUS2 napisał:Kody OBIS są uniwersalne dla wszystkich liczników, nie potrzeba instrukcji konkretnego modelu.Nie znam kodów - do tego potrzebuję np. instrukcji.
CYRUS2 napisał:Tego kodu faktycznie nie ma na liście. Może to być odpowiednik kodu 16.7.0 Moc P, wartość chwilowa tylko szóstka się zgubiła.Nazwa parametru 17.0 T1 opis = kW.
zbich70 napisał:Na liście jest moc chwilowa 17.0 i i to jest to.Tego kodu faktycznie nie ma na liście. Może to być odpowiednik kodu 16.7.0 Moc P, wartość chwilowa tylko szóstka się zgubiła.
was177 napisał:Wystarczy opis z licznika.Tez zamontowano mi GAMMA 150 Tez chętnie obejrzałbym instrukcję. Prawym przyciskiem można przewinąć do kodu 1.8 i wtedy jest zużycie a inne kody?