logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Trend Plus S7580 - Bootloop, ciągłe logo Samsunga, recovery mode nie działa

Pitersoczek 25 Lut 2023 16:52 720 6
REKLAMA
  • #1 20457980
    Pitersoczek
    Poziom 6  
    S7580 Bootloop Gdy załączam jest ciągle Logo samsunga Recovery mode nie dziala
  • REKLAMA
  • #2 20457991
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Spróbuj wgrać oprogramowanie Odinem, chociaż ten model miał jakiś problem, bo kilka mi tych różnych Trendów leżało jakiś czas. Pamiętaj by dobrać rom zgodny z oznaczeniem na naklejce - żeby nie był od zwykłego Trenda itp.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20458528
    Tele TV Telewizja TV
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Wiesz co. Lepiej wgrać Custom ROM. Mam CM12.1 (Android 5.1.1) i służy mi jako zapasowy (a mój telefon się często rozładowywuje) np. do oglądania na Youtube (co na Jelly Beanie nie zrobisz). Podam ci instrukcję

Potrzebne ci będzie

-Telefon
    -Komputer
    -Karta MicroSD o pojemności co najmniej 400MB (nawet bez formatowania)

1. Pobierz to. To jest twoje recovery: https://drive.google.com/file/d/1HYPRvpfERwRDTfuqoDwsnyqbAzFPXUXd/view?usp=share_link

2. Pobierz to. Tym wgrasz recovery: http://download.instalki.org/programy/Windows...e_telefonem/Odin3_v3.14.4_www.INSTALKI.pl.zip

3. Pobierz to. To jest oprogramowanie które musisz bez rozpakowywania wrzucić na kartę SD: https://drive.google.com/file/d/1E7DCEXS1FumMRjr-yuGXEc3_eIYxT_43/view?usp=share_link

4. Pobierz to. To są najpotrzebniejsze aplikacje Google (zawiera tylko Sklep Google Play) które musisz bez rozpakowywania wrzucić na kartę SD: https://drive.google.com/file/d/19mNgp7euH_2bJxnDNFVnpCMXBWoYc_D0/view?usp=share_link

Procedura wgrywania recovery

1.Odpal program
    2.Kliknij AP/PDA i wskaż recovery
    3.Podłącz telefon w tryb download vol- home power i kliknij vol+
    4.Program powinien wyświetlić COM(liczba)
    5.Kliknij start
    6.Program powinien wyświetlić PASS!

Procedura wgrywania oprogramowania

1. Wyjmij baterie i włóż ją
    2. kliknij vol+ home power
    3. przesuń pasek
    4. kliknij wipe
    5. advanced wipe
    6.Kliknij wszystkie partycje oprócz micro sd
    7.Przesuń pasek
    8. wyjdź z wipe
    9.kliknij install
    10. wybierz karta micro sd
    11. kliknij CyanogenMod12.1.zip
    12. przesuń pasek i poczekaj

Procedura wgrywania aplikacji google

1.kliknij install
    2.kliknij OpenGapps.zip
    3.przesuń pasek
    4.poczekaj
    5.klinij reboot system
    6.skonfiguruj i się ciesz! :)
  • #4 20471288
    Pitersoczek
    Poziom 6  
    Spoko ale nie mam uprawnień do linków D: musisz mi udostępnic w google
  • REKLAMA
  • #5 20688704
    joziolobuzio
    Poziom 1  

>>20458528
    Nie działa, znowu bootloop po wgraniu recovery. Pojawia się logo Samsung, potem TeamWin i tak w kółko. Próbowałem wyjąć baterię i dalej to samo. Karta SD jest włożona. Włączam za pomocą przycisków volume up, home i power, ale nie działa. O co chodzi?
  • REKLAMA
  • #6 20688926
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Mozesz miec problem z klawiszem wlacznika. To byla popularna usterka w tym modelu.
  • #7 20689726
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 754
    Trzeba by sprawdzić jak wyżej włącznik albo pamięć umarła. Skoro robisz wszystko dobrze.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Trend Plus S7580, który utknął w bootloopie, wyświetlając ciągle logo Samsunga, a tryb recovery nie działa. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania problemu, w tym wgranie oprogramowania za pomocą Odina oraz instalacja Custom ROM, co może poprawić funkcjonalność urządzenia. Użytkownik napotkał trudności z linkami do pobrania niezbędnych plików oraz z samym procesem wgrywania recovery, co prowadzi do dalszych problemów z bootloopem. Inni użytkownicy wskazują na możliwe usterki sprzętowe, takie jak uszkodzony przycisk włącznika lub problemy z pamięcią.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA