Spróbuj wgrać oprogramowanie Odinem, chociaż ten model miał jakiś problem, bo kilka mi tych różnych Trendów leżało jakiś czas. Pamiętaj by dobrać rom zgodny z oznaczeniem na naklejce - żeby nie był od zwykłego Trenda itp.
Wiesz co. Lepiej wgrać Custom ROM. Mam CM12.1 (Android 5.1.1) i służy mi jako zapasowy (a mój telefon się często rozładowywuje) np. do oglądania na Youtube (co na Jelly Beanie nie zrobisz). Podam ci instrukcję
Potrzebne ci będzie
-Telefon
-Komputer
-Karta MicroSD o pojemności co najmniej 400MB (nawet bez formatowania)
1.Odpal program
2.Kliknij AP/PDA i wskaż recovery
3.Podłącz telefon w tryb download vol- home power i kliknij vol+
4.Program powinien wyświetlić COM(liczba)
5.Kliknij start
6.Program powinien wyświetlić PASS!
Procedura wgrywania oprogramowania
1. Wyjmij baterie i włóż ją
2. kliknij vol+ home power
3. przesuń pasek
4. kliknij wipe
5. advanced wipe
6.Kliknij wszystkie partycje oprócz micro sd
7.Przesuń pasek
8. wyjdź z wipe
9.kliknij install
10. wybierz karta micro sd
11. kliknij CyanogenMod12.1.zip
12. przesuń pasek i poczekaj
Procedura wgrywania aplikacji google
1.kliknij install
2.kliknij OpenGapps.zip
3.przesuń pasek
4.poczekaj
5.klinij reboot system
6.skonfiguruj i się ciesz!
>>20458528 Nie działa, znowu bootloop po wgraniu recovery. Pojawia się logo Samsung, potem TeamWin i tak w kółko. Próbowałem wyjąć baterię i dalej to samo. Karta SD jest włożona. Włączam za pomocą przycisków volume up, home i power, ale nie działa. O co chodzi?
Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Trend Plus S7580, który utknął w bootloopie, wyświetlając ciągle logo Samsunga, a tryb recovery nie działa. W odpowiedziach sugerowane są różne metody rozwiązania problemu, w tym wgranie oprogramowania za pomocą Odina oraz instalacja Custom ROM, co może poprawić funkcjonalność urządzenia. Użytkownik napotkał trudności z linkami do pobrania niezbędnych plików oraz z samym procesem wgrywania recovery, co prowadzi do dalszych problemów z bootloopem. Inni użytkownicy wskazują na możliwe usterki sprzętowe, takie jak uszkodzony przycisk włącznika lub problemy z pamięcią. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.