logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zablokowane radio VW Golf 6: Kod nie działa, próby odblokowania w ASO, co dalej robić?

mslowik36 25 Lut 2023 18:12 6156 9
REKLAMA
  • #1 20458114
    mslowik36
    Poziom 2  
    Witam mam zablokowane radio vw golf 6 byłem w aso po kod nie da się wpisać kodu stał cały dzień na zapłonie i dalej nic co zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 20458297
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 944
    A co tam za radio siedzi, jakiego producenta?
  • REKLAMA
  • #3 20458903
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 440
    Niektóre konstrukcje (np.Kenwood) po wprowadzeniu trzech błędnych kodów, odblokowywały się dopiero po upływie doby oczekiwania.
    Odłącz zasilanie radia na co najmniej 10 minut (najlepiej zdjąć minusową klemę akumulatora), podłącz ponownie, włącz radio (na pełnym zasilaniu) i cierpliwie czekaj.
  • #4 20458994
    mslowik36
    Poziom 2  
    >>20458297
    Fabryczne radio
  • #5 20459040
    JayRo
    Poziom 39  
    Ocena: 944
    Nawet fabryczne radia bywały różne montowane. W związku z nawałem informacji o radiu proponuje wizytę w serwisie, który zajmuje się rozkodowywaniem oraz naprawą radii samochodowych.
  • REKLAMA
  • #6 20461372
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1398
    3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
  • #7 20499713
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    Może pomogę: Na znanym serwisie allegr. za 18 PLN kupiłem rozblokowanie przez sms do radia ale to stare radio VW Beta. Poszukaj i zadzwoń pytając czy jest możliwośc wpisania kodu i czy występuje on w bazie które ta osoba posiada. Czy wymagana ingerencja elektronika w układ.
  • REKLAMA
  • #8 20499779
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    8850 napisał:
    Może pomogę: Na znanym serwisie allegr. za 18 PLN kupiłem rozblokowanie przez sms do radia ale to stare radio VW Beta. Poszukaj i zadzwoń pytając czy jest możliwośc wpisania kodu i czy występuje on w bazie które ta osoba posiada. Czy wymagana ingerencja elektronika w układ.

Czytanie ze zrozumieniem jest za trudne? Zresztą autor tematu już sobie sprawę odpuścił.
    mslowik36 napisał:
    Witam mam zablokowane radio vw golf 6 byłem w aso po kod nie da się wpisać kodu stał cały dzień na zapłonie
  • #9 20500454
    8850
    Poziom 21  
    Ocena: 285
    @emik : Wg. mojej opinii niektorzy ludzie z elektrody czy allegro z branży radiowej (serwisanci) potrafią być lepsi niż serwisanci z ASO. To że w ASO twierdzą, nie da się zrobić, to nie znaczy że tutaj nikt nie pomoże rozwiązać problemu. Dość proste do zrozumienia kolego, serio? Poza tym autor nie zamknął posta więc o co Ci chodzi?
  • #10 20500811
    adam white
    Spec od car audio
    Ocena: 321
    8850 - Jeśli w fabrycznym radiu grupy VW/Audi/Skoda/Seat po 1 godz. na włączonym radiu nie puści blokada wprowadzenia kodu to radio kwalifikuje się do wizyty u specjalisty od radio - code.

Samemu można ewentualnie próbować zresetować radio - najlepiej poprzez wyjęcie na kilka minut w samochodzie bezpiecznika od radia lub fizyczne odłączenie na podobny okres czasu kostki zasilającej radio (zdejmowania klemy nie polecam). Ten reset - początkowo byłem sceptyczny - czasami rzeczywiście działał!
    Jeśli po resecie i odczekaniu 1 godz. radio nadal jest zablokowane to tylko stół serwisowy (lub kosz i kupienie drugiego - jak kto woli).

I nie jest to kwestia jakiejś tajemnej wiedzy, lepszego czy gorszego mechanika - to po prostu tak działa bo tak zostało zaprojektowane.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zablokowanym radiem fabrycznym w VW Golf 6, które nie akceptuje wprowadzonego kodu. W odpowiedziach sugerowane są różne metody odblokowania, w tym odłączenie zasilania radia na co najmniej 10 minut oraz próba resetu poprzez wyjęcie bezpiecznika. Wskazano również, że niektóre radia mogą wymagać wizyty w serwisie zajmującym się rozkodowywaniem. Użytkownicy podkreślają, że niektóre serwisy mogą być bardziej skuteczne niż ASO. W przypadku dalszych problemów, zaleca się skonsultowanie z profesjonalistą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA