logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio w Golfie 3 zablokowane, wyświetla SAFE - jak odblokować?

Deloox 27 Gru 2004 18:47 2715 6
REKLAMA
  • #1 1090014
    Deloox
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    Mam problem ze standardowym radiem w golfie 3!!!radio calkowicie sie zablokowalo i wyswietla sie na nim napis "safe" niewiem co mam robic od czego zaczac sprawdzac.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1090022
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 77
    poszukaj kod i go wbij.
  • REKLAMA
  • #3 1090027
    Deloox
    Poziom 16  
    tzn samochod jest sprowadzany zniemiec a nie mam pjeica jaki moze byc kod!!czy sa jakies uniwersalen kody to tych radii?

Dodano po 1 [godziny] 3 [minuty]:

niewiem jakiej formy jest to radio i niewiem gdziemoge znalezc jakiekolwiek kody do radii seryjnych od golfa 3
    niwiem zawsze dzialalao to radio wporadku a nagle wyskoczyl ten napis safe i niewm co robic? gdzie znajde kody i jak go wprowadzic czy zatwierdzic? jelsi moglby ktos pomoc to zwracam sie z prosba

Dodano po 33 [sekundy]:

niewiem jakiej formy jest to radio i niewiem gdziemoge znalezc jakiekolwiek kody do radii seryjnych od golfa 3
    niwiem zawsze dzialalao to radio wporadku a nagle wyskoczyl ten napis safe i niewm co robic? gdzie znajde kody i jak go wprowadzic czy zatwierdzic? jelsi moglby ktos pomoc to zwracam sie z prosba
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1090637
    pherb
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Podaj dokładnie model i nazwę radia
  • #5 1090862
    Deloox
    Poziom 16  
    tzn to jest chyba radio Alpha( ten napis jest tak umiesczony ze niewiadomo do czego sie odwoluje)?a model nie pamietam wiem ze jest 6 cyfr , jest na kasete.
  • Pomocny post
    #6 1090995
    H2Q1
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    DAj go komus kto robi wsady do pamieci.Zrobi Ci.Poda ci stary kod albo najpredzej nabije ci nowy.Na gieldzie w W-wie to robia.Pare groszy i po klopocie.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 1091078
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Bardzo fachowa dyskusja. Nie wiemy o który model Alphy, jakiego producenta....
    Ani nawet gdzie kolega mieszka (nie raczył wypełnić ankiety przy rejestracji na Elektrodzie) żeby podpowiedzieć kogoś z okolicy. A co do pojęcia kolegi o tej robiocie mam już zdanie więc podpowiadam z innym kolegą, poszukać kogoś w okolicy kto to zrobi fachowo.

Kody znajdziesz tylko w serwisie ale za to się u nich płaci i to nie zawsze mało.

A dyskusję przenoszę do początkujacych bo mało fachowa jest.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Standardowe radio samochodowe w Volkswagen Golf 3 zablokowało się i wyświetla komunikat "SAFE", co oznacza aktywację zabezpieczenia antykradzieżowego wymagającego wprowadzenia kodu odblokowującego. Problem dotyczy radia prawdopodobnie modelu Alpha z odtwarzaczem kasetowym, jednak dokładny model nie jest znany. W przypadku braku dokumentacji lub kodu PIN, nie ma uniwersalnych kodów do odblokowania. Rozwiązaniem jest uzyskanie kodu w autoryzowanym serwisie VW, co zwykle wiąże się z opłatą, lub skorzystanie z usług specjalistów zajmujących się odczytem i programowaniem pamięci radia (tzw. "wsady do pamięci"), którzy mogą odczytać lub wprowadzić nowy kod. Wskazane jest podanie dokładnego modelu radia, aby ułatwić identyfikację i dobór odpowiedniego kodu. Dyskusja podkreśla konieczność fachowej pomocy i brak prostych, uniwersalnych rozwiązań dla tego typu zabezpieczeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA