logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manitou MTL634-120 lsu - wymiana krzyżaków, zwolnice, półosie, blokada, zaostrzona śruba, most

Prezeslukasz 25 Lut 2023 19:04 2055 2
REKLAMA
  • #1 20458220
    Prezeslukasz
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Jak wymienić krzyżaki przy zwolnicach. Nie mogę wyjąć półosi. Odkręciłem z góry mostu taką zaostrzoną śrubę która wydaje mi się, że wchodziła w zatoczenie półosi i była blokadą. Ale półoś ani drgnie.
  • REKLAMA
  • #2 20458458
    mysza1961
    Poziom 17  
    Ocena: 100
    Półosi nic nie trzyma. Jest tylko problem, że często tarcze hamulcowe naprężą się i zaciskają na frezach półosi. Spróbuj naciskać i popuszczać pedał hamulca podczas wyjmowania. Jak nie pomoże to niestety trzeba odkręcić pochwę półosi od obudowy mechanizmu różnicowego. Półoś bez problemu wyjdzie z dyfra. Wtedy wyjmiesz tarcze hamulcowe z pochwy i półoś wyjdzie bez problemu.
  • #3 20459447
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1839
    Niby powinna wyjść, ale Manitou tak jak New Holland czy też Fiat ma na półosi wciśniętą tuleję razem z łożyskiem i uszczelniaczem. Zabezpieczone to wszystko śrubą ze stożkiem na końcu. Nieraz ta tuleja jest zapieczona i trzeba użyć większej siły, żeby ją wyrwać razem z całą półosią.
REKLAMA