Witam
Telefon chyba dość egzotyczny na naszym rynku. Android 7 i MSM8976 Snapdragon
Przez przypadek zmieniłem pasmo radiowe na USA wchodząc w *#*#4636#*#*
Na początku straciłem przez to tylko SIM1 - znaczy działał tylko w 4G.
Chciałem to naprawić i wgrałem oryginalne firmware, takie jakie jest na telefonie, programem producenta Bq flash tool. Nie pomogło - tak mi się wydaje, bo robiłem to w nocy, ale na 90% nie.
No i trafiłem na przepis, który polegał na wykonaniu tych poleceń:
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
No i szlag.
Teraz działają oba SIMy, ale straciłem w obu LTE. Mogę dzwonić, działa net, ale po 3G.
Oprócz tego w systemie oba IMEI mają wartość 0.
Zapisałem stare imei - w sensie jako tekst. Wydaje mi się, że w "Informacje o telefonie" "Wersja pasma podstawowego" wyświetla trochę inną nazwę niż kiedyś.
W necie tysiąc sposobów, ale nie wiem co tak naprawdę się stało, więc nie wiem którego próbować.
Ale jak będę wiedział, co szukać, to może coś się uda.
Podpowie ktoś coś?
Telefon chyba dość egzotyczny na naszym rynku. Android 7 i MSM8976 Snapdragon
Przez przypadek zmieniłem pasmo radiowe na USA wchodząc w *#*#4636#*#*
Na początku straciłem przez to tylko SIM1 - znaczy działał tylko w 4G.
Chciałem to naprawić i wgrałem oryginalne firmware, takie jakie jest na telefonie, programem producenta Bq flash tool. Nie pomogło - tak mi się wydaje, bo robiłem to w nocy, ale na 90% nie.
No i trafiłem na przepis, który polegał na wykonaniu tych poleceń:
fastboot flash modem NON-HLOS.bin
fastboot erase modemst1
fastboot erase modemst2
No i szlag.
Teraz działają oba SIMy, ale straciłem w obu LTE. Mogę dzwonić, działa net, ale po 3G.
Oprócz tego w systemie oba IMEI mają wartość 0.
Zapisałem stare imei - w sensie jako tekst. Wydaje mi się, że w "Informacje o telefonie" "Wersja pasma podstawowego" wyświetla trochę inną nazwę niż kiedyś.
W necie tysiąc sposobów, ale nie wiem co tak naprawdę się stało, więc nie wiem którego próbować.
Ale jak będę wiedział, co szukać, to może coś się uda.
Podpowie ktoś coś?