logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Laptop 15-db1xxx podlaczenia laptopa z zepsuta matryca do monitora

poczutkujacy 26 Lut 2023 17:02 552 4
  • #1 20459835
    poczutkujacy
    Poziom 3  
    Witam ostatnio zepsuła mi się matryca nie wiem nawet jak nagle tak z dupy po zresetowaniu laptopa się zepsuła albo coś innego no nie wiem , ale mam inny monitor do którego chciałem se podłączyć ten laptop ( wcześniej miałem podłączony i wszystko było dobrze ) . Pewnego dnia wnerwilem się czemu ja mam takie spadki fps w grze CS go z około 100-200 do 50-60 i się nie dało płynie grać . Postanowiłem odliczyć monitor i rozkręcić laptopa zauważyłem że moje bateria ciągle nie była podłączona , podłączyłem ja i zamknąłem wsztstko . Po uruchomieniu laptopa i wszystkiego podłączenia monitor nie odczytuje laptopa a laptop został mi z zepsuta matryca i białym ekranem . CO ZROBIC nie mam zamiaru wydawać parę stów na serwis . HP Laptop 15-db1xxx podlaczenia laptopa z zepsuta matryca do monitora HP Laptop 15-db1xxx podlaczenia laptopa z zepsuta matryca do monitora HP Laptop 15-db1xxx podlaczenia laptopa z zepsuta matryca do monitora HP Laptop 15-db1xxx podlaczenia laptopa z zepsuta matryca do monitora

Dodano po 32 [sekundy]:

monitor mam podłączony DVI HDMI HDMI W LAPTOPIE DVI W MONITORZE

Dodano po 2 [minuty]:

Model to HP Laptop 15-db1xxx
    Nazwa LAPTOP-OV7A9GBM
  • #2 20467764
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Prawdopodobnie uszkodzony bios. Pozostaje pytanie dlaczego była odłączona bateria? może już wcześniej z tym sprzętem było coś nie tak? uszkodzona bateria? przetwornica ładowania?
  • #3 20473642
    poczutkujacy
    Poziom 3  
    czyli to nie matryca a bios ? da się to jakoś naprawić na własną rękę , zepsute nic nie było ale wymieniana klawiatura była gdzie trzeba było odłączyć wszystkie podzespoły , prawdopodobnie źle zakręciłem wtedy baterie
  • #4 20473765
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Spróbuj bez matrycy i baterii podłączyć laptop pod monitor, czy będzie ten sam efekt. Jeśli chodzi o BIOS to trzeba kość zaprogramować, potrzebujesz do tego programator albo kupić taką samą kość np. na allegro z konkretnym wsadem BIOS. Tak czy siak trzeba będzie ją wlutować w miejsce starej.
  • #5 20740449
    poczutkujacy
    Poziom 3  
    poprostu kupilem se komputer i problem rozwiazany
REKLAMA