logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do IrDA Foof na Windows XP - gdzie znaleźć?

katpiter 20 Lis 2005 21:35 1603 13
REKLAMA
  • #1 2010020
    katpiter
    Poziom 11  
    mam problem, kupiłem irde z foof-a po podłączeniu do portu usb i próbie instalacji okazało się że kreator nie potrafi sam znaleść sterowników w necie , sam też szukałem ale nic .Mam zainstalowanego win xp proffesionala. POMOCY
  • REKLAMA
  • #2 2010137
    piotrsta
    Poziom 22  
    Ocena: 25
    Nie wiem jakiej firmy mam Irde ale spróbuj moich sterowników.
    Załączniki:
    • Irda.rar (1.19 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2010205
    katpiter
    Poziom 11  
    niestety nie pomogło
  • REKLAMA
  • #5 2010285
    katpiter
    Poziom 11  
    dalej nic.
  • #6 2010314
    piotrsta
    Poziom 22  
    A jakich sterowników on Ci szuka? Jak włącze instalację tej Irdy to tylko się pyta gdzie zainstalować i później jest finish instalation.
  • #7 2010328
    katpiter
    Poziom 11  
    Zgadza się ale pisze że instalacja nie została skończona pozytywnie, po wejściu w menadzera urządzeń pokazuje że brak mu sterownika.
  • #8 2010362
    piotrsta
    Poziom 22  
    A w biosie masz wogóle włączone usb? Na płycie cd do płyty głównej masz sterowniki usb czy je wgrałeś? Ja u siebie wgrywałem USB 2.0

Zobacz inne urządzenie czy działa pod usb.

Może nie zaonstalować nic jeżeli nic nie wykrywa bo jest wyłączone.
  • #9 2010378
    katpiter
    Poziom 11  
    jasne że inne urządzenia chodzą ( mam na stałe wpiętą kam , drukarkę i kabel do aparatu foto)
  • #10 2010399
    piotrsta
    Poziom 22  
    A jesteś pewien że ta Irda jest sprawna?
  • #11 2010425
    katpiter
    Poziom 11  
    raczej tak, kupiłem ją nową w sklepie. Gość powiedział mi że foof nie daje sterowników do sprzętu ale mam sobie ściągnąć z netu serowniki do irda 1.1 ; poszukałem i z tego co widziałem to 1.1 jest dla win 95. Niewiem co dalej???
  • #12 2010453
    piotrsta
    Poziom 22  
    http://www.usbgear.com/USB_IrWand/policy.html
    To próbuj dalej, znalazłem kolejne sterowniki ale szczerze mówiąc wygląda to tak jakby komputer nie wykrył wpiętej Irdy.
    Spróbuj ją odłączyć i uruchomić komputer jeszcze raz i usuń mu urządzenie i wszystkie sterowniki jakie wgrałeś, znowu zrestartuj i ponownie wepnij Irde i wgraj sterowniki.
  • REKLAMA
  • #14 2127920
    DJ_WOLF
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Pod IrDA powinno byc napisane jaki to model i jakiej firmy jest.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada urządzenie IrDA zakupione w sklepie Foof, podłączone przez USB do komputera z systemem Windows XP Professional. Problem polega na braku automatycznego wykrywania i instalacji sterowników przez system oraz kreator instalacji, co skutkuje komunikatem o nieukończonej instalacji i brakiem sterownika w Menedżerze urządzeń. Próby znalezienia sterowników w internecie, w tym na forach i stronach zewnętrznych, nie przyniosły efektu. Użytkownik potwierdził, że porty USB działają poprawnie z innymi urządzeniami, a IrDA jest nowa i powinna być sprawna. Sugerowano sprawdzenie w BIOS-ie ustawień USB oraz ponowne podłączenie urządzenia po usunięciu sterowników i restartach systemu. Wskazano, że sterowniki IrDA 1.1 są przeznaczone dla Windows 95 i mogą nie być kompatybilne z XP. Brak jednoznacznej informacji o modelu i producencie urządzenia utrudnia znalezienie właściwych sterowników. Zalecane jest sprawdzenie oznaczeń na urządzeniu IrDA, które mogą wskazać model i producenta.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA