logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy system niby umarł częściowo działa , żyje swoim życiem

mar8429 28 Lut 2023 12:09 465 6
REKLAMA
  • #1 20462621
    mar8429
    Poziom 3  
    Samsung Galaxy Xcover 4. Po wyłączeniu zasilania (wyjęcie baterii) i włączeniu pojawia się napis Samsung i niby się ładuje system i ekran stahe się czarny jakby "umarł" zadne przyciski nie są w stanie go ruszyć. I nagle w godzinach ustawionego budzenie telefon działa pojawi sie ekran drzemki i po jej wyłaczeniu powtórnie znika. raz pojawiła sie tapeta bez ikon ale to było na 1- s. czy da sie z tym coś zrobić. Tradycyjnie to w tej chwoli chodzi mi o utracone numery telefonów. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20462688
    mar8429
    Poziom 3  
    Dziękuje za informacje. Niestety nie moge sie zalogować, przy logowaniu odsył mnie do sms który niby przesyła na stary telefon a tam nie jestem go w stanie zobaczyć. Cos jeszcze bedę próbował z tym gmailem ale jakigos pomysłu to nie mam
  • REKLAMA
  • #4 20462807
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    mar8429 napisał:
    Niestety nie moge sie zalogować, przy logowaniu odsył mnie do sms który niby przesyła na stary telefon a tam nie jestem go w stanie zobaczyć.

Wystarczy kartę sim przełożyć do sprawnego telefonu.
  • #5 20462914
    mar8429
    Poziom 3  
    Oczywiście przełozyłem ale nie wszystkie numery mi przeszły tylko do litery L. dziekuje za poradę. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 20462917
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Smsa aby odczytać z weryfikacji konta google.
  • #7 20463676
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 750
    Zaloguj się na konto google z poziomu komputera. Zobacz czy są zrobione kopie. Synchronizacja. Jeżeli nie to itak pozostanie Ci spróbować resetu. Spróbuj jeszcze przełączyć telefon w recovery. Zobacz czy wgl zaskoczy. Nic tam nie rób tylko zobacz czy wejdzie w to menu. Aby wykluczyć usterkę mechaniczną.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy Xcover 4, który po wyłączeniu zasilania nie uruchamia się poprawnie, wyświetlając jedynie logo Samsung, a następnie czarny ekran. Telefon sporadycznie działa, na przykład w czasie ustawionego budzenia. Użytkownik poszukuje sposobu na odzyskanie utraconych kontaktów. Odpowiedzi sugerują zalogowanie się na konto Google w celu synchronizacji kontaktów, jednak użytkownik napotyka trudności z weryfikacją SMS. Inna sugestia to przełożenie karty SIM do sprawnego telefonu, co przyniosło częściowy sukces, ponieważ nie wszystkie numery zostały przeniesione. Dodatkowo, zaleca się sprawdzenie kopii zapasowych na komputerze oraz próba uruchomienia telefonu w trybie recovery.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA