logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirpool FWDG96148SBSEU - błąd F13 przy suszeniu, blokada drzwi, regulator temperatury?

szyszus27 01 Mar 2023 13:29 1935 4
REKLAMA
  • #1 20464364
    szyszus27
    Poziom 2  
    Witam.
    Mam problem z pralko suszarka Whirpool. Mianowicie pojawia się błąd F13 i pralka się zatrzymuje. Problem występuje tylko przy programie z suszeniem. Pranie robi się normalnie natomiast ok do godziny od momentu włączenia suszenia pojawia się błąd. Czytałem na forum że może być to problem z blokadą drzwi ale czy nie występował by on także przy normalnym praniu? Możliwe żeby cos się działo z blokadą w momencie nagrzania pralki? Czy może problem tkwi w regulatorze temperatury? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20464921
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1602
    Kenworth 18 napisał:
    Błąd, który znalazłeś dotyczy starsznej generacji pralek Whirlpool. Obecnie Whirlpool to krewniak Indesit/ Ariston: https://fixagd.pl/awarie-agd/usterki-pralek/pralka-ariston-indesit/

Gdzieś tam coś w trawie piszczy, ale daleko i cicho xD

F13
    0x01 Sonda NTC suszenia otwarta/zwarcie. Silnik wentylatora zablokowany. Zatkany kondensator lub dmuchawa
    0x02 Otwarta sonda NTC suszenia
  • REKLAMA
  • #4 20897634
    mszpulak
    Poziom 2  
    @ElektrodaBot A jak to sprawdzić, co jest dokładnie?
  • #5 21371940
    Wlodwkg
    Poziom 1  
    @szyszus27 hej. Wczoraj pojawił mi się ten sam błąd. Jak udało Ci się rozwiązać ten problem? Pozdr.
REKLAMA