logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wysoki memory clock w spoczynku, ścinki w grach, MSI Afterburner, 2 monitory

elviskrysiak 02 Mar 2023 16:55 486 1
REKLAMA
  • #1 20466344
    elviskrysiak
    Poziom 1  
    Witam,

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że od razu po uruchomieniu komputera wiatraki na karcie graficznej zaczynały szybciej pracować. Dodatkowo w grze powstają minimalne ścinki (jakby spadki fps do małej ilości), pomimo, że np. w GTA średnia FPS utrzymuje się na 160. W związku z powyższym pobrałem MSI Afterburner i zauważyłem, że memory clock w spoczynku wynosi powyżej 2200 - czy to jest normalne? Jeśli nie to co może być powodem - zainfekowanie komputera koparką czy innym ustrojstwem?Wysoki memory clock w spoczynku, ścinki w grach, MSI Afterburner, 2 monitory

#Edit1: Odinstalowałem i zainstalowałem sterowniki i dalej ten sam problem.

Pozdrawiam,
    Kompletny Laik

Dodano po 12 [minuty]:

Zauważyłem, że problem zniknął po odłączeniu drugiego monitora. Od początku miałem podłączone dwa monitory, ale osobiście miałem wrażenie, że tak wysokie taktowanie pojawiło się dopiero niedawno...

Czy istnieje w takiej sytuacji sposób na obniżenie taktowania, jesli chciałbym uzywac dwóch monitorów?

Dodano po 10 [minuty]:

Dodam jeszcze, że monitory są 75hz oraz 60hz i nie ma znaczenia który odepnę
  • REKLAMA
  • #2 20467752
    rtj71
    Spec od komputerów
    Ocena: 353
    Zainstaluj sterowniki adrenaline pro i wtedy sprawdź.
REKLAMA