logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Słabo trzyma bateria, rozładowuje się szybko lub uszkodzony Tristar - iPhone 12 pro

Tomurx 05 Mar 2023 22:24 549 3
  • #1 20471607
    Tomurx
    Poziom 2  
    Witam, mam pewien problem. Kupiłam iPhone 12 pro 128 GB i problem jest w tym, że podczas robienia zdjęć w przeciągu paru minut, telefon robi się gorący. Nawet gdy jest bez etui i nie podłączony do ładowania. Do tego bateria szybko zaczęła spadać, pomimo wymianie baterii na nową z lepsza kondycja, jest tak samo. Zaobserwowałam również to, że bateria również samoistnie wzrasta z niewiadomych mi przyczyn. Przykład: odkładam telefon z bateria 73 %, gdy włączam zgaszony ekran po 15 minutach, bateria nagle wzrosła do 77%. Proszę o informacje, co jest bardziej prawdopodobne, uszkodzona bateria czy Tristar?
  • Pomocny post
    #3 20471805
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Halo,

ten modelu nie posiada Tristra ani podobnej funkcjonalności. Następca, czip NXP1614A1 ma zupełnie inne zadania i nie ma związku z twoim problemem. Wygląda na to, że bateria także. Opisana usterka kieruje uwagę jednak na kamerę i moment robienia zdjęcia. Nie wspominasz, którą kamerę masz na myśli ale mam wrażenie, że problem dotyczy kamery głównej a spadki poziomu baterii, których doświadczasz mają związek ze zwarciem w zarządzaniu energią podukładu kamer (nie przypadkiem, pętlą zwrotną sprzęgniętą z baterią). Kiedy zwarcie z podukładzie zostanie rozładowane, bateria odzyskuje część ładunku, co jest jednak wartością sprzeczną, związaną bardziej z błędem obliczeniowym niż faktycznym zwrotem. Oczywiście, błąd ten z czasem zostanie skompensowany odpowiednio krótszym czasem działania baterii i efektem jej puchnięcia w dłuższej perspektywie.
    Znajdź dobry warsztat naprawczy, który przynajmniej zdiagnozuje problem (nie jest to możliwe na podstawie opisu). Trzeba to zmierzyć, zlokalizować i usunąć.
  • #4 20472056
    Tomurx
    Poziom 2  
    >>20471672
    Telefon od zawsze tak miał. Żadna z wymienionych rzeczy nie miała miejsca.
REKLAMA