logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować zablokowany telefon Siemens C60 po wprowadzeniu kodu?

purzycsl 21 Lis 2005 09:56 2949 7
REKLAMA
  • #1 2011013
    purzycsl
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam.
    Mam problem z zablokowanym telefonem.
    Wprowadziłem sobie kod telefonu. Mój mały synek skutecznie go zablokował.
    Po każdym włączeniu zasilania telefonu, działa on poprawnie. Jednak po pewnym czasie bezczynności, na wyświetlaczu pojawia się komunikat: "Telefon zablokowany Wyłącz aparat".

Czy jest jakiś sposób na odblokowanie telefonu?
  • REKLAMA
  • #2 2011579
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Oczywiście, że jest. Musi Pan udać się do komisu z telefonami i tam napewno zdejmą ten kod. Żeby zdjąć samemu potrzebny jest kabel i specjalne oprogramowanie które niestety jest bardzo drogie. W komisie zdejmą kod aparatu za około 25 - 30zł. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2011954
    sabre20
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    oczywiście bez kabelka nie da rady,ale jeżeli miałby pan możliwość załatwienia(nieoryginalny) to umieszczam program prosze zdjąć simlocka i zejdze kod aparatu pozdrawiam:D
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2012017
    kosa_tw
    Poziom 13  
    szefie daj kod imei tego telefonu a ja ci napisze jak go oblokowac :)
  • #5 2013314
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Ja też mam małe pytanie. A nie wie ktoś może jak zdjąć kod aparatu z Sagema Myx-5? Sprawa ma się tak kod został zapomniany i wpisywany kilkadziesiąt razy błędnie do telefonu w tej chwili gdy chce się wpisać kod telefon wyświetla że to ostatnia próba no i nic nie ruszamy bo jak teraz się źle wpisze to zablokuje się na amen. Czy też muszę drałować do komisu czy są jakieś sposoby?
  • REKLAMA
  • #6 3047655
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    Czy tak trudno przeczytać że tu NIE PODAJE SIĘ NUMERU IMEI!

@lui007 bardzo głupio i nierozsądnie zrobiłeś podając IMEI w temacie. jeżeli nie chcesz mieć problemów usuń swojego posta albo wymasz numer chociaż kto chciał tewn już pewnie go ma.

@kosa_tw ciekawe co ty po imeiu odblokujesz.
  • #7 3048129
    andrew220
    Poziom 30  
    Ocena: 28
    oj revolt revolt.... da się da. Wyliczą mu kod i wpisze *#0003* .... itd. itp.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C60 został zablokowany przez wprowadzenie kodu zabezpieczającego, który po okresie bezczynności wyświetla komunikat "Telefon zablokowany Wyłącz aparat". Odblokowanie wymaga zdjęcia kodu aparatu, co można wykonać w serwisie lub komisie telefonicznym za opłatą około 25-30 zł. Samodzielne zdjęcie kodu wymaga specjalistycznego kabla i dedykowanego oprogramowania, które jest kosztowne. W dyskusji pojawiła się sugestia podania numeru IMEI w celu uzyskania kodu odblokowującego, jednak jest to odradzane ze względów bezpieczeństwa. Dla innych modeli, np. Sagem Myx-5, problem z kodem aparatu jest podobny i również wymaga interwencji serwisowej. Wspomniano także o metodach technicznych takich jak patchowanie BCore za pomocą px5amd dla procesorów AMD lub TP dla Intela, co jest jednak rozwiązaniem zaawansowanym i niebezpiecznym dla użytkownika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA