logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 207 1.4 - Wolno rosnąca temperatura, termostat wymieniony, problem wskazówki

Farmer99 07 Mar 2023 21:09 4566 3
REKLAMA
  • #1 20474967
    Farmer99
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam!
    "Bujam" się już z moim peugeotem od naprawy do naprawy. Trochę mnie to już męczy... Byłem ostatnio u mechanika z problemem wolno podnoszącej się temperatury. Został wymienony termostat, czujnik temperatury i chyba wentylator czy coś co nim steruje (nie znam się dokładnie). Problem nadal występuje ale jest nieco inny. Po kilku kilometrach jazdy czyli około 5 i kilku minutach jazdy wskazówka w ogóle się nie podnosi (wiem jak to normalnie powinno działać więc coś jest nie tak). Jak pojeżdżę dłużej to wskazówka się podnosi i wskazuje prawie 90 stopni, ale właściwie robi to nagle i trochę skacze. Czasami też jak wyłączę silnik kiedy jeszcze wskazówka się nie podniosła to wyłączeniu i niemal natychmiastowym ponownym włączeniu wskazówka potrafi pokazywać np:70 stopni i potem pomimo jazdy nie rusza się długo z tego miejsca. Jeżeli sugerować się powietrzem z ogrzewania to normalnie tak jak zawsze po chwili i uruchomieniu na zimnym zaraz leci ciepłe powietrze. Macie pomysł co to może być? Czy może być tak, że wszystko z temperaturą jest w porządku a ten wskaźnik jest popsuty? Nie mam już pomysłu i mechanicy chyba też...
    Moja wersja to 1.4 Benzyna 2007 rok 54kw
  • REKLAMA
  • #2 20474983
    Goku30
    Poziom 8  
    Ocena: 23
    Ja bym sprawdził czujnik temperatury ewentualnie wiazke od niego
  • REKLAMA
  • #3 20474985
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 20475097
    Farmer99
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Komputerem nie dysponuję więc musiałbym komuś to auto oddać, ale faktycznie pomysł raczej dobry bo można byłoby zobaczyć czy wskazówka pokazuje prawdziwą wartość. Planuję do tego auta zamontować LPG więc to istotne żeby z temperaturą było wszystko ok.
REKLAMA