logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sciemniacz Zigbee na obwodzie schodowym: Aqara vs Tuya - kompatybilność z Apple HomeKit

Fifka1002 09 Mar 2023 18:27 1212 0
REKLAMA
  • #1 20477856
    Fifka1002
    Poziom 7  
    Czesc. Chcialbym w gotowej instalacji zainstalowac kilka przekaznikow i sciemniaczy dopuszkowych zigbee.

1. Sciemniacze na obeodzie schodowym
    O ile ze zwyklymi wlacznikami nie widze problemu, to mam problem ze sciemniaczem na wlaczniku schodowym. Wiem, ze mozna to zrobic na zasadzie takiej, ze wkladam do glownego wlacznika sciemniacz dopuszkowy a drugi wlacznik dziala tylko na zasadzie on/off. Czy jest mozliwosc wlozenia sciemniaczy dopuszkowych zigbee do dwoch wlacznikow na obwodzie schodowym i sparowanie ich w bramce zeby mozna bylo sciemniac manualnie jednym i drugim wlacznikiem?

2. Producent
    Znalazlem opinie, ze Aqara robi kepszy sprzet niz Tuya a w szczegolnosci bardziej kompatybilny z Apple Home Kit na czym mi zalezy. Niestety biorac pod uwage pkt nr 1, nie znalazlem dopuszkowych sciemniaczy Aqara tylko Tuya. Czy sciemniacze Tuya beda dzialaly z bramka Aqara czy moze zle szukalem i istnieja dopuszkowe sciemniacze Aqara?
  • REKLAMA
REKLAMA