logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Philips EP2231 Saeco LatteGo – wymiana płyty głównej i programowanie panelu sterowania

Skrokson 09 Mar 2023 19:46 4410 7
REKLAMA
  • #1 20478027
    Skrokson
    Poziom 9  
    Ocena: 29
    Witam

Czy ma ktoś doświadczenie a propos tych ekspresów? Chodzi dokładnie o wymianę płyty czy trzeba ją jakoś programować z panelem sterującym? Płyta uległa spaleniu poprzez zwarcie na cewce, spalił się procesor na płycie głównej i panelu sterowania.

Płytę ciężko dostać, jak już się udało, panel zakupiony na north po podłączeniu - zero reakcji. Słyszałem od ludzi, od których udało się kupić płytę, że trzeba niby ją programować z panelem sterowania.
  • REKLAMA
  • #2 20478359
    arekb81
    Poziom 30  
    Ocena: 737
    Tak, trzeba programować i niestety może to zrobić tylko autoryzowany serwis za pomocą specjalnego programatora.
  • REKLAMA
  • #3 20479339
    Skrokson
    Poziom 9  
    no a jeśli nie będzie zaprogramowana to nie uruchomi się ?
  • REKLAMA
  • #4 20480704
    Kofikofi123
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Nie uruchomi się.
  • REKLAMA
  • #5 20480765
    Skrokson
    Poziom 9  
    Pytam właśnie czy będzie jaka kolwiek reakcja ... bo u mnie własne nie ma.

czyli płyta zakupiona panel zakupiony na norcie i teraz trzeba znaleźć kogoś kto to jeszcze zaprogramuje.
    I może się uda w końcu uruchomić tego gniota.

Ktoś się orientuje czym to się wgrywa i jako może być tego koszt ?
  • Pomocny post
    #6 20482926
    Kofikofi123
    Poziom 11  
    Ocena: 27
    Nie będzie reakcji, będzie głuchy. Mogę zaprogramować. Jeśli chcesz, napisz priv.
  • #7 21053948
    zbla76
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    >>20480704
    hmm....z tym programowaniem to chyba nie zawsze tak, jest. wymieniałem kilka płyt i obeszło się bez programowania, mialem kiedyś płytę do modelu 2200 i założyłem do modelu 3200...wszystko śmiga. podobno większość rzeczy zapisana jest w panelu sterującym. to tylko moje doświadczenia z tymi niższymi modelami.
  • #8 21055614
    Skrokson
    Poziom 9  
    ogólnie zalezy pewnie skad plyta ja miałem czysta

pomógł Kofikofi123 i faktycznie zaprogramowal i smigalo

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o wymianie płyty głównej w ekspresie do kawy Philips EP2231 Saeco Latte Go, która uległa uszkodzeniu. Wymiana płyty wymaga programowania, co może być wykonane tylko przez autoryzowany serwis z użyciem specjalnego programatora. Bez odpowiedniego zaprogramowania płyta nie zareaguje, co potwierdzają doświadczenia innych użytkowników. Istnieją jednak opinie, że w niektórych przypadkach wymiana płyty może odbyć się bez programowania, w zależności od modelu i źródła płyty. Użytkownicy poszukują także informacji na temat kosztów programowania oraz dostępnych serwisów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA