Witam.
Z czeluści magazynu wykopałem taki Extender, w którego skład wchodzą:
- nadajnik z 1x USB
- odbiornik z 2x USB
- 2x zasilacz
Połączenie zgodnie z instrukcją:
--> PC --> HDMI --> SENDER --> RJ45 --> RECEIVER --> HDMI --> MONITOR
W tej konfiguracji działa.
Według instrukcji jednak, extender ten wspierać powinien również Switch, w konfiguracji:
--> PC --> HDMI --> SENDER --> RJ45 --> SWITCH --> SWITCH*N --> RJ45 --> RECEIVER --> HDMI --> MONITOR
Cokolwiek SWITCH*N ma znaczyć, bo w instrukcji jest to niewyjaśnione, domyślam się, że chodzi o inny port, ale dla świętego spokoju sprawdziłem również łącząc ze sobą dwa switche.
Wszystkie przewody sprawne, przy połączeniu przez switch jeśli odbiornik złapie obraz, to będzie on działać jakieś ~20 sekund, po czym "zawiesi się" na ostatniej klatce.
Ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć?
Nie ukrywam, że to urządzenie uprościłoby mi pracę w serwerowni, bo mógłbym pracować z chłodnego biura, a nie na stojąco w tej saunie.
Manufacturer: Dipol (Polska, Kraków, ul. Ciepłownicza)
Model 2.0
Z czeluści magazynu wykopałem taki Extender, w którego skład wchodzą:
- nadajnik z 1x USB
- odbiornik z 2x USB
- 2x zasilacz
Połączenie zgodnie z instrukcją:
--> PC --> HDMI --> SENDER --> RJ45 --> RECEIVER --> HDMI --> MONITOR
W tej konfiguracji działa.
Według instrukcji jednak, extender ten wspierać powinien również Switch, w konfiguracji:
--> PC --> HDMI --> SENDER --> RJ45 --> SWITCH --> SWITCH*N --> RJ45 --> RECEIVER --> HDMI --> MONITOR
Cokolwiek SWITCH*N ma znaczyć, bo w instrukcji jest to niewyjaśnione, domyślam się, że chodzi o inny port, ale dla świętego spokoju sprawdziłem również łącząc ze sobą dwa switche.
Wszystkie przewody sprawne, przy połączeniu przez switch jeśli odbiornik złapie obraz, to będzie on działać jakieś ~20 sekund, po czym "zawiesi się" na ostatniej klatce.
Ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć?
Nie ukrywam, że to urządzenie uprościłoby mi pracę w serwerowni, bo mógłbym pracować z chłodnego biura, a nie na stojąco w tej saunie.
Manufacturer: Dipol (Polska, Kraków, ul. Ciepłownicza)
Model 2.0