logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE t68i - automatyczne włączanie profilu HF, brak dźwięku w głośniku

michalstaporek 21 Lis 2005 17:24 1005 5
REKLAMA
  • #1 2012117
    michalstaporek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam, od kilku dni z moim telefonem dzieja sie dziwne rzeczy
    gdy wlacze telefon automatycznie wlacza sie profil zestaw HF, a nawet gdy go zmienia na podstawowy to dalej dziala w trybie HF (nie slychac w glosniku osoby z ktora rozmawiam)
    jak sobie z tym poradzic?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2043420
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    Telefon ma zwarcie przy wejściu ładowania na 100%. Musisz rozebrać tel i zobacz jak mocno jest skorodowane. Jakiś dobry alkohol-Isopropyl, albo coś innego co czyści płyty główne w takich przypadkach no i szczoteczka do zębów na początek. Jeśli posiadasz wanienkę ultradźwiękową to byłoby też wskazane wrzucić tam płytę główną. No i na koniec porządne osuszenie i wygrzanie płyty.
    Mam nadzieję, że moja odpowiedź jest wyczerpująca. Proszę pamiętać o kliknięciu "Pomógł" jeśli moje rady się przydały oczywiście.
    Pzdr diodav
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2043580
    mmzajcu
    Poziom 25  
    Ocena: 35
    Często pada taki mały srebrny scalak przy gnieździe ładowania. I trzeba go poprostu podmienić z innego
  • REKLAMA
  • #4 2047150
    diodav
    Poziom 21  
    Ocena: 5
    mmzajcu ma rację jeśli te czynności nie pomogą to będziesz musiał wymienić ten szklaczek, dodam tylko, że są dwa prostokąt i kwadracik. Odpowiedzialny jest kwadracik za zestaw hf.

Pzdr diodav
  • REKLAMA
  • #5 2049965
    michalstaporek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    telefon juz rozbieralem i czyscilem to wyjscie spirytusem+szczoteczka do zebow. niestety nie pomoglo.
    tego scalaka chyba nie bede mial skad wziasc zeby podmienic.
    z telefonem dzieja sie jeszcze inne dziwne rzeczy. padla wibra, wskaznik baterii pokazuje caly czas full a jak podlacze telefon do ladowarki diodka miga (powinna swiecic caly czas) i telefon jakby nie widzial ze jest ladowany. moze to jednak kwestia softu?
  • #6 2050192
    pawelc
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    i nie pomoże ,z tymi objawiami co piszesz wygląda to na soft musisz najpierw wymienic soft,jesli nie pomoże to tak ja pisali przedmówcy wymień małego scalaczka bga ten kwadratowy właśnie
REKLAMA