Siemka, mam zapytanie wręcz sprawę. Kupiłem tv bez pilota i przez przypadek zablokowałem klawisze boczne. Kupiłem inny pilot, lecz on nie działa. Szukałem na forach i nic nie znalazłem i zastanawiam się czy jeszcze uda mi się coś z tym zrobić
@maksar kupiłem na Amazonie niby dedykowany do tv pilot, sam w sobie działa, dioda w pilocie działa, sprawdzałem aparatem, nie chce się sparować z tv, nie ma żadnej reakcji. zastanawiam się czy w tv idzie zrobić jakiś reset przez USB albo coś, czy raczej zostanie wymiana płyty na inną
do you tried pairing the remote control with tv?
the pairing procedure may change from a model to another, try this solution:
tv in standby mode
press and hold the GREEN and RED buttons on the remote control for a few seconds: the standby led will blink 3/5 times to confirm the pairing
if it doesn't work, try again with the YELLOW and BLUE buttons, or YELLOW and GREEN buttons, eventually try with other combinations of the colored buttons
W przypadku nie sparowanego Sharpa z pilotem działa tylko przycisk zał/wył. Dalej, nie ma ,mozliwości zablokowania klawiatury lokalnej.
Jaki pilot kupiłeś? Jak go parujesz?
Co to ma być?
Kosmyk1995 wrote:
No nie idzie sparowac próbowałem tymi guzikami i nic z tego A jak podłącze klawiaturę to mogę wejść tylko w media
@maksar wsumie mam 2 niby dedykowane do tego tv mam zwykły na podczerwień i na sygnał radiowy żaden z nich nie działa pod tv prubuje parowac telewizor w trybie czuwania i żółty i niebieski na pilocie próbowałem też mieszać zielony z żółty ITP nic z tego reakcji zero telewizor idzie tylko włączyć nadusisz guzik wystartuje ale wyłączyć już nie idzie bo jak dusisz jakkolwiek guzik na tym bocznym panelu tv pisze ze blokada klawiszy próbowałem podłączyć klawiaturę od komputera na usb i idzie tylko się dostać do mediów które są na usb nic więcej