Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane

Kosmyk1995 16 Mar 2023 23:09 330 12
    Kosmyk1995
    Level 4  
    Siemka, mam zapytanie wręcz sprawę. Kupiłem tv bez pilota i przez przypadek zablokowałem klawisze boczne. Kupiłem inny pilot, lecz on nie działa. Szukałem na forach i nic nie znalazłem i zastanawiam się czy jeszcze uda mi się coś z tym zrobić
    Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane
  • Helpful post
    maksar
    Level 32  
    Jaki ten pilot kupiłeś?
    Żółty i niebieski przycisk działa?
    Kosmyk1995
    Level 4  
    @maksar kupiłem na Amazonie niby dedykowany do tv pilot, sam w sobie działa, dioda w pilocie działa, sprawdzałem aparatem, nie chce się sparować z tv, nie ma żadnej reakcji. zastanawiam się czy w tv idzie zrobić jakiś reset przez USB albo coś, czy raczej zostanie wymiana płyty na inną
  • Helpful post
    maksar
    Level 32  
    Wymiana, ale pilota, na radiowy.
    Kosmyk1995
    Level 4  
    W sumie nie pomyślałem nawet o tym ok dzięki za jakąś podpowiedź zamówiłem. Już jutro ma być więc dam znać
    billobirillo
    Level 31  
    do you tried pairing the remote control with tv?
    the pairing procedure may change from a model to another, try this solution:
    tv in standby mode
    press and hold the GREEN and RED buttons on the remote control for a few seconds: the standby led will blink 3/5 times to confirm the pairing
    if it doesn't work, try again with the YELLOW and BLUE buttons, or YELLOW and GREEN buttons, eventually try with other combinations of the colored buttons
    Kosmyk1995
    Level 4  
    >>20493309
    Niestety nadal nie działa

Dodano po 30 [minuty]:

>>20493309
    Próbowałem też klawiatura i niestety nie idzie wejść w menu
  • Helpful post
    maksar
    Level 32  
    Kosmyk1995 wrote:
    Niestety nadal nie działa

Co nie działa?
    GanCegall
    Level 38  
    Kosmyk1995 wrote:
    przez przypadek zablokowałem klawisze boczne

Cosik panie kręcisz, ciekawe jak sparujesz tego radiowego pilota jeśli klawiatura nie działa?
    Choć wydaje się że jednak infrared powinien działać.
    Kosmyk1995
    Level 4  
    No nie idzie sparowac próbowałem tymi guzikami i nic z tego A jak podłącze klawiaturę to mogę wejść tylko w media

Dodano po 11 [minuty]:

Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane Sharp B49CF5001EB03A - brak pilota, klawisze zablokowane

Dodano po 26 [minuty]:

A nie da się jakoś przez usb go zrestartować albo coś
    maksar
    Level 32  
    W przypadku nie sparowanego Sharpa z pilotem działa tylko przycisk zał/wył. Dalej, nie ma ,mozliwości zablokowania klawiatury lokalnej.
    Jaki pilot kupiłeś? Jak go parujesz?
    Co to ma być?
    Kosmyk1995 wrote:
    No nie idzie sparowac próbowałem tymi guzikami i nic z tego A jak podłącze klawiaturę to mogę wejść tylko w media
    Kosmyk1995
    Level 4  
    @maksar wsumie mam 2 niby dedykowane do tego tv mam zwykły na podczerwień i na sygnał radiowy żaden z nich nie działa pod tv prubuje parowac telewizor w trybie czuwania i żółty i niebieski na pilocie próbowałem też mieszać zielony z żółty ITP nic z tego reakcji zero telewizor idzie tylko włączyć nadusisz guzik wystartuje ale wyłączyć już nie idzie bo jak dusisz jakkolwiek guzik na tym bocznym panelu tv pisze ze blokada klawiszy próbowałem podłączyć klawiaturę od komputera na usb i idzie tylko się dostać do mediów które są na usb nic więcej

Dodano po 6 [minuty]: