Witam , powinieneś chyba zacząć od opisania usterki a nie od poszukiwania wsadu do 27C2000 - wymieniałeś VDP czy jak ? jakie masz uszkodzenie w tym Panasolu , napisz dla potomnych , pozdrawiam
Dzięki amik9m, dziś wieczorem sprawdzę. Do twimpex-a po co bezpotrzebnie mam opisywać że układ eprom-u fizycznie uszkodzony. Wiem czego i po co chcę więć o to proszę i koniec.
RADOSŁAW , co znaczy fizycznie uszkodzony ? walec go przejechał czy zawartośc nie taka ? powinienes opisac jesli nawet o co w tym wszystkim chodzi - nie ma sie o co obruszać ! na tych postach wielu sie uczy a wielu jeszcze bedzie sie uczyć , pozdrawiam
✨ Poszukiwano wsadu do pamięci EPROM 27C2000 dla telewizora Panasonic TX-25XD4P z procesorem SDA5450 C47. W odpowiedziach pojawiła się sugestia, że dostępny plik dotyczy pamięci EEPROM 24Cxx, co nie odpowiadało potrzebom. Zaproponowano również soft do tego chassis, ale dla procesora SDA5450 C48, z możliwością przetestowania kompatybilności. Dyskusja poruszyła kwestię uszkodzenia fizycznego EPROM-u, które zostało wyjaśnione jako zwarcie na zasilaniu. Zauważono, że dostępny soft działa, lecz brak w nim wyboru języka polskiego w komunikatach OSD, co skutkuje brakiem polskich znaków w plikach TXT. Zaproponowano sprawdzenie różnych trybów pracy oprogramowania pod wskazanymi linkami na forum elektroda.pl. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.