logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Robot odkurzający Smart Hoffen SRVC-9003 - szukam akumulatora ICR18650MF1-4S1P01 i porad

guzzzz 20 Mar 2023 05:59 588 1
  • #1 20498752
    guzzzz
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam.
    Zakupiłem robota bez baterii i ładowarki stan niesprawny. Domagał się ładowania i kręcił w kółko.
    Znalazłem model baterii:
    ICR18650MF1-4S1P01
    14.4V 2200mAh 31.68Wh Minimum capacity:2100mAh Limited charge vlotage 16.8V
    Dongguan Powercom Battery (oraz zasilacza którego też nie posiadam: IVP2400-1000EU 24V/1A) opis Black (-) Red (+) i nic poza tym nie wiem co wychodzi z baterii z robota czarny, czerwony, żółty, a na chińskiej stronie jest ten model baterii z dwoma kablami Link

Tak się składa, że moja Makita ma dokładnie to samo napięcie więc robot się włącza, paruje, reaguje, jednak chce do ładowarki. Czy jest jakiś sposób na odgadnięcie jaki termistor przypuszczam lub jak go "oszukać" żeby się dowiedzieć czy jest sprawny. Co ciekawe bateria nie istnieje w internecie poza jedną chińską stroną dramat.
    Z góry dziękuje za wszystkie komentarze, podpowiedzi.

https://hoffen.com.pl/wp-content/uploads/2019...KURZACZ_SPRZ%C4%84TAJACY-Z-WIFI_SRVC-9003.pdf
  • #2 20992107
    drogplan
    Poziom 5  
    Mam takiego samego robota. Padła bateria i też nie mogę dokupić. Stal na ładowarce oryginalnej 2 dni wyglądało jakby się lądowała ale niestety nic się nie naładował. Odstawiłem i zapomniałem.Teraz po 5 mce sprawdziłem napięcie bateria miernikiem to jest prawie 0V , bateria ma jakieś układy dolutowane.
    Nie ma nic na allegro wieś sprzęt jeździł po mieszkaniu zbierając część śmieci przez 2 lata. Zbliżenie na baterię z układami elektronicznymi i osłoną z zielonego materiału. Bateria o niewielkim napięciu z widocznymi przewodami i elementami elektrycznymi na tle folii bąbelkowej. Zbliżenie na etykietę z informacjami na czarnym urządzeniu marki Hoffen. Bateria litowo-jonowa z naklejką informacyjną i przewodem z wtyczką. Bateria do robota sprzątającego z ostrzeżeniem na etykiecie.
REKLAMA