logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

World of Tanks - błąd łączenia przy uruchomieniu, problem z internetem, wcześniej działała

seba12348010 21 Mar 2023 12:25 3261 7
REKLAMA
  • #1 20501043
    seba12348010
    Poziom 3  
    Witam.
    Przy włączaniu gry, wyskakuje napis łączenie i nic się nie dzieje. Jeśli chodzi o internet, działa poprawianie i gra już działała na tym komputerze. Ponadto gdy podłączę inny internet gra się odpala i działa poprawnie
    World of Tanks - błąd łączenia przy uruchomieniu, problem z internetem, wcześniej działała
  • REKLAMA
  • #2 20501281
    marcin94531
    Poziom 22  
    Ocena: 113
    Najprościej jest zainstalować ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 20502666
    prytosan
    Poziom 1  
    Po co niby? Ja mam Wota na 2 kompach. Na nowym wszystko działa ok, a na starym od wczoraj się nie można zalogować. Pobrać o nowa? PO CO? Czyszczenie cache też nic nie dało. Od mniej więcej roku na starszych kompach przydarzają się problemy...
  • #4 21438698
    jancool1984
    Poziom 6  
    Dzień dobry.

Udało się naprawić problem?
    Mam ten problem od kiedy zainstalowałem WoT. Odinstalowywałem i instalowałem na nowo kilka razy.
  • REKLAMA
  • #5 21438712
    MoniTOX
    Poziom 27  
    Ocena: 320
    Jaki system operacyjny?
    Wymagana jest nowa przeglądarka systemoma win10 lub wszystkie aktualizacje IE poniżej.
    Dodatkowo zapora sieciowa i w opcjach uruchamiaj jako administrator.
  • #6 21440010
    jancool1984
    Poziom 6  
    Win 11 ze wszystkimi aktualizacjami. Wszystkie sterowniki aktualne.
    Dodałem grę jako wyjątek do zapory, uruchamiam jako administrator. Nawet wyłączałem antywirus na czas instalacji i uruchomienia gry.
    Gra nie zgłasza żadnego błędu. Pojawia się ekran uruchamiania gry, pasek "Łączenie", który powoli się przesuwa. Ale nic to nie daje, mogę tak zostawić grę na kilka godzin, pasek dojdzie do końca, a gra się nie uruchomi, tylko tak sobie "wisi" bez żadnego błędu ...
  • REKLAMA
  • #7 21450641
    egrastheplayer
    Poziom 1  
    Mam dokładnie tak samo, jak ktoś znajdzie sposób na to, to proszę o instrukcje <3
  • #8 21450695
    danielczarnecki82
    Poziom 18  
    Ocena: 35
    Wargaming wprowadził blokadę jeden IP jeden użytkownik (możesz napisać do nich jeśli reset firewala nie zadziała), dwa zresetuj ustawienia zapory systemu Windows i antywirusa.
    Powinno zadziałać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z uruchomieniem gry World of Tanks, gdzie podczas ekranu "Łączenie" gra zawiesza się i nie przechodzi dalej, mimo że internet działa poprawnie i gra wcześniej działała na tym samym komputerze. Problem nie występuje przy użyciu innego łącza internetowego. Próby reinstalacji gry, czyszczenia cache, wyłączania antywirusa oraz dodania gry do wyjątków zapory systemowej nie przyniosły efektu. System operacyjny to Windows 11 z aktualnymi sterownikami i aktualizacjami. Wskazano, że Wargaming wprowadził ograniczenie "jeden IP - jeden użytkownik", co może powodować problem. Zalecane jest zresetowanie ustawień zapory Windows i antywirusa oraz kontakt z Wargaming w celu ewentualnego resetu firewalla. Problem dotyczy głównie starszych komputerów i może być związany z konfiguracją sieciową lub zabezpieczeniami systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA