logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microsoft Office 2003 - Nie można wczytać - zapisać pliku

kbn1p62 21 Mar 2023 16:44 1197 6
REKLAMA
  • #1 20501453
    kbn1p62
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z Microsoft Office 2003. Chodzi o to, że od jakiegoś czasu (nie wiem jakiego, bo na co dzień używam OpenOffice), nie mogę ani wczytać zapisanego na dysku pliku, ani zapisać nowego - Okienko "szukaj w", "zapisz w" - jest puste, w otwartym oknie M.O.2003 kręci się tylko kółko oczekiwania, a edytor zawiesza się tak, że wyłączyć można go jedynie kombinacją "ctrl-alt-delete - menedżer zadań". Nie ma żadnego komunikatu, nie pomaga uruchamianie jako administrator, ani na "czysto", wreszcze nic nie dała reinstalacja, zainstalowanie serwis packa, aktualizacja, itp... Dodam jeszcze, że mój system, to Windows 11 Home 22H2, kompilacja 22621.1413, zainstalowany na laptopie MSI z I7 i kartą GTX1650, 32 giga Ram. Macie jakiś pomys Microsoft Office 2003 - Nie można wczytać - zapisać pliku jak to naprawić? Pozdrawiam, Bogdan. Microsoft Office 2003 - Nie można wczytać - zapisać pliku
  • REKLAMA
  • #2 20501527
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 720
    Ten program ma 20 lat - nie sądzisz, że ma prawo nie działać prawidłowo z systemem Windows 11 ?
    Kup nowszą wersje Office
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20501601
    kbn1p62
    Poziom 3  
    Nie stać mnie. Jak napisałem, na codzień używam OpenOffice - Worda trzymam tylko dlatego, że czasem, niektóre programy odwołują się właśnie do Microsoftu. Do tego, do niedawna działał on normalnie z 11-stką.
  • #4 20501619
    Bródka
    Poziom 42  
    kbn1p62 napisał:
    Do tego, do niedawna działał on normalnie z 11-stką.

Ale już nie działa jak widać, sypie się jego GUI i nie będzie działał bo jego aktualizacje skończyły się wiele lat przed powstaniem Windowsa 11. Sam Windows 11 ma duże zmiany w wyglądzie które są obecnie cały czas aktualizowane
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 20501663
    Bródka
    Poziom 42  
    clubs napisał:

Problemem z tego co widzę jest też konto online (brak obslugi ze strony Office 2003)
    Osoby które zakładały konto lokalne admina podobno im zaczęło działać zapisywanie i odczytywanie
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 20501917
    kbn1p62
    Poziom 3  
    Dziękuję za podpowiedź. Faktycznie winny był "OneDrive". Wystarczyło go wyłączyć by problem zniknął.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z Microsoft Office 2003, polegający na niemożności otwierania i zapisywania plików, co prowadziło do zawieszania się programu. Problemy wystąpiły po aktualizacji systemu do Windows 11. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym reinstalacji i uruchamiania jako administrator, jednak bezskutecznie. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, że Office 2003, jako przestarzały program, może nie być kompatybilny z Windows 11. Ostatecznie rozwiązaniem okazało się wyłączenie OneDrive, co przywróciło funkcjonalność programu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA