logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Xiaomi Pro 2 - Hulajnoga się zablokowała po próbie odblokowania.

Konrad9502 24 Mar 2023 18:18 1821 15
REKLAMA
  • #1 20506528
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Witam wszystkich.
    Pacjent do hulajnoga xiaomi pro 2 (juz trzecia która odblokowuje). Dziś do mnie przyszła nowa sztuka, podmieniłem odrazu kierownice od starszej wersji i odblokowałem na 30km/h. I ogólnie wszystko się udało. Nawet byłem się nią 2 razy przejechać, po czym hulajnoga przy próbie wyłączenia odrazu się włączała od nowa. Aktualnie hulajnoga pokazuje tylko 0km/h oraz jest w trybie D i nie reaguje kompletnie na nic. Nie da się jej połączyć z żadnym programem (nawet nie reaguje na podłączenie ładowarki). Co mogło się wydarzyc ?
  • REKLAMA
  • #3 20506566
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Jak to mogę zrobić ? Bo jeśli rozkręce cały dół gdzie jest bateria to pewnie automatycznie strace gwarancje
  • #4 20506580
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Nie wiem, gdzie swoją kupowałeś - jak masz na gwarancji to próbuj korzystać z gwarancji - ale jak ją odblokowałeś to też jest ingerencją i możliwe, że też po gwarancji. Są sklepy, że wymieniają sztuka na sztukę.
  • #5 20506586
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Sklep jest niemiecki "www.bueromarkt-ag.de" . Ciężko mi cokolwiek powiedzieć na temat gwarancji bo nie mogę nic znaleźć. Ogólnie napisałem do nich również w ramach gwarancji ale czy odpiszą i jak odpiszą to się okaże pewnie po weekendzie.
  • REKLAMA
  • #6 20506588
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Możesz też zapytać w CCS oni moją serwisowali, wcześniej pytałem czy mogę im wysłać, to sprawdzali numer seryjny. Jak naciśniesz i przytrzymasz guzik uruchomienia przez długi czas ok 1min coś się dzieje.
  • #7 20506594
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Trzymałem przycisk około 2 minut. Nic się nie dzieje. Kompletnie zero reakcji. Ogólnie odeśle im w ramach gwarancji. Jeśli nie uznają to będę próbował w tym serwisie.
  • REKLAMA
  • #9 20506646
    Konrad9502
    Poziom 8  
    również nic. Hulajnoga cały czas w takiej pozycji jak na zdjęciu Xiaomi Pro 2 - Hulajnoga się zablokowała po próbie odblokowania.
  • #10 20509251
    jarroQ
    Poziom 31  
    Ocena: 627
    Cześć!
    Niestety ale tak się kończy wgrywanie firmware "na pałę" bez sprawdzenia HW sterownika ESC. Masz uceglony ESC. MCU zapewne firmy GigaDevice.
    Ty mu wcisnąłeś DRV155 jak się domyślam?
    Już kilka takich stawiałem na nogi po klientach którzy twierdzili: "o Panie to ja se sam odblokuję" :D.
    Nowe sterowniki to już nie to samo co w starej M365.
  • #11 20509272
    Konrad9502
    Poziom 8  
    bardzo możliwe że jest tak jak mówisz :) nie twierdze że nie bo na pewno gdzies popełniłem błąd. Czy byłbyś w stanie pomóc ?
  • #12 20509290
    jarroQ
    Poziom 31  
    Jeśli to hulajnoga klienta z gwarancją to w tym momencie należy się zatrzymać, nic dalej nie robić i spróbować oddać ją na gwarancję.
    Jak MCU umarł nie da się zweryfikować co do niego wgrałeś.

Dodano po 1 [minuty]:

Dalsze kroki przy naprawie Twojego problemu wiążą się z ingerencją fizyczną w sterownik ESC co oznacza utratę gwarancji.
  • REKLAMA
  • #13 20509310
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Ogólnie hulajnoga szwagra :D jutro będę ją wysyłał na gwarancje. Zobaczymy jak na to zareaguje sklep. Jeśli wszystko przebiegło by pomyślnie i otrzymałem bym ponownie fabrycznie nową to w jaki sposób mozna w tych nowych hulajkach wgrać 30km/h ?
  • #14 20509328
    jarroQ
    Poziom 31  
    Klamka hamulca z prawej strony oznacza rynek DE. Kupiłeś to od jakiegoś importera z allegro? Jeśli tak to z gwarancją różnie może być. Sam posiadam taką jedną sztukę ale już bez gwarancji. Mega fajna sprawa z tym hamulcem. Dłubniesz trochę w sofcie, trochę praktyki z jazdy i zapominasz o hamulcu mechanicznym :D.
    Co do odblokowania następnej sztuki wszystko zależy od tego co dostaniesz. Jakie HW i jaki soft będzie już na pokładzie.

Dodano po 4 [minuty]:

Sorka, przeoczyłem post o sklepie "www.bueromarkt-ag.de".
  • #15 20509344
    Konrad9502
    Poziom 8  
    Spoko. Mieszkam w Niemczech i mega sprawa z tym hamulcem. Rozumiem że zajmujesz sie robieniem takich hulajnóg ? :) Dało by radę jak otrzymam nowa sztuke o pomoc z twojej strony ? Jakiś kontakt do Ciebie ? :)
  • #16 20509358
    jarroQ
    Poziom 31  
    Pisz na PW jak będziesz miał problem.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z hulajnogą Xiaomi Pro 2, która po odblokowaniu na prędkość 30 km/h przestała reagować, pokazując jedynie 0 km/h i nie łącząc się z aplikacjami. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie akumulatora oraz możliwość utraty gwarancji z powodu ingerencji w urządzenie. Wskazują również na ryzyko uszkodzenia sterownika ESC, co może prowadzić do "uceglenia" hulajnogi. Użytkownik planuje odesłać hulajnogę na gwarancję i pyta o możliwość odblokowania nowego egzemplarza.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA