logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio 2DIN 8802 - mglisty obraz z kamerki cofania - jak rozwiązać?

jacpol12jacpol12 01 Kwi 2023 18:01 870 6
REKLAMA
  • #1 20519685
    jacpol12jacpol12
    Poziom 3  
    Witam, kupiłem chińskie radio 2DIN 8802 i mam problem z obrazem z kamerki cofania. Jak włączę wsteczny, to z początku obraz na ekranie radia jest taki jakby był za mgłą. Dopiero po jakimś czasie robi się przejrzysty. Czy jest ktoś w stanie mi pomóc co może być tego przyczyną? Dzięki z góry.
  • REKLAMA
  • #2 20519783
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1395
    jacpol12jacpol12 napisał:
    z początku obraz na ekranie radia jest taki jakby był za mgłą. Dopiero po jakimś czasie robi się przejrzysty.
    A konkretnie to po jakim czasie: po minucie, czy po 15 min?
  • REKLAMA
  • #3 20519826
    jacpol12jacpol12
    Poziom 3  
    >>20519685
    Obraz robi się dopiero gdzieś tak po 2 minutach.
  • REKLAMA
  • #4 20521948
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 439
    Zasilanie kamery pobierane jest z zacisku +12V lampy (żarówki czy LED?) cofania, czy +12V z przekaźnika sterowanego plusem lampy cofania?
  • #5 20523793
    jacpol12jacpol12
    Poziom 3  
    Witam jak jest podłączone to dzisiaj nie wiem jutro będę wiedział bo znajomy mi podłączał a żarówki mam założone ledy. A czy to stanowi jakiś problem? Bo ja się na tym nie znam i byłbym wdzięczny za wyjaśnienie problemu. Pozdrawiam i czekam na jakąś odpowiedź
  • #6 20523987
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 439
    jacpol12jacpol12 napisał:
    żarówki mam założone ledy

Czy mam rozumieć, że w oryginalnej instalacji miałeś zwykłe żarówki P21W i wymieniłeś je na LED'owe ?
    Generalnie zasilanie kamery należy podłączać ze źródła +12V o dużej mocy (np. zapalniczki), przez przekaźnik sterowany z +12V z zacisku lampy cofania.
  • REKLAMA
  • #7 20524902
    jacpol12jacpol12
    Poziom 3  
    Dzięki za wiadomości tak wcześniej miał zwykłe żarówki i inne radio gdzie kamerka od razu działała. Teraz mam nowe radio z androidem i może dlatego tak się dzieje chociaż dzisiaj grzebaliśmy z sąsiadem i jak na razie jest ok . Może gdzieś kabel z podtrzymywania pamięci gdzieś nie stykał bo za każdym razem uruchamiać się z androida. Jeszcze raz dzięki za to że odpowiedziałeś na moje zapytania. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z chińskim radiem 2DIN 8802, polegający na tym, że obraz z kamerki cofania jest początkowo zamglony i staje się przejrzysty dopiero po około 2 minutach. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie źródła zasilania kamery, które powinno być podłączone do stabilnego +12V, najlepiej z gniazda zapalniczki, przez przekaźnik sterowany z lampy cofania. Użytkownik potwierdził, że wcześniej miał zwykłe żarówki, a teraz używa LED-ów, co może wpływać na działanie kamery. Po dalszym grzebaniu z sąsiadem problem wydaje się być rozwiązany, co sugeruje, że mogło to być spowodowane luźnym kablem z podtrzymywaniem pamięci.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA