logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak dźwięku w grach po wybudzeniu monitora ASUS MX259H z uśpienia - problem na Win 10/11

MrxPL 02 Kwi 2023 18:31 183 4
REKLAMA
  • #1 20521458
    MrxPL
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Mam problem jak w temacie. Mam monitor ASUS MX259H który ma wbudowane głośniki. Jest on połączony z komputerem przez przewód HDMI. Jeże np gram sobie w coś i odejdę od komputera na 10-15 min. tak że monitor się wyłączy (komputer chodzi, mam wyłączone usypianie w nim) to po wybudzeniu monitora np. poprzez ruch myszką, nie mam żadnego dźwięku w grze. Muszę ją wyłączyć i właczyć ponownie. Dzieje się tak obecnie na Win 11 i wcześniej na Win 10. Wydaje mi się że ma to związek z monitorem i/lub ustawieniami Windowsa. Pewnie problem by się rozwiązał przy użyciu zewnętrznych głośników podłączonych przez jacka...

Z góry dzięki za odp.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20521850
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1193
    Czy po wybudzeniu nadal wybranym źródłem dźwięku jest monitor jak klikniesz na głośniczek po prawej stronie i rozwiniesz źródła dźwięku?
  • REKLAMA
  • #3 20525517
    MrxPL
    Poziom 10  
    Np. teraz wybudziłem monitor po ok 1h uśpienia, zminimalizowana wcześniej gra nie ma dzwięku. W ustawieniach dzwięku w pasku jest to samo co było przed uspieniem.
    Brak dźwięku w grach po wybudzeniu monitora ASUS MX259H z uśpienia - problem na Win 10/11
    Powyłączałem wszelkie inne urządzenia w ustawieniach dźwięku ale to nic nie pomogło...
    Brak dźwięku w grach po wybudzeniu monitora ASUS MX259H z uśpienia - problem na Win 10/11
    jak klikam na pasku głośności to dzwięki windowsa są, ale gra pozostaje bez dzwięku, chyba że ją zamknę i uruchomię ponownie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20525807
    bumble
    Poziom 40  
    Ocena: 1193
    Jeśli dźwięki systemowe są problem jest z grą.
  • #5 21442968
    MrxPL
    Poziom 10  
    To chyba faktycznie problem programowy. Albo kombinacja obsługi dźwięku przez hdmi po wybudzeniu. W każdym razie dźwięki systemowe działają po wybudzeniu. Wydluzylem czas uśpienia monitora i tak używam.
REKLAMA