logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zlecę napisanie programu na PC (WinXP SP2) z komunikacją RS232 i Ethernet, AutoIT, Visual C#

gwozdex 11 Kwi 2023 00:20 309 0
  • #1 20533913
    gwozdex
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Dzień dobry.
    Zlecę napisanie programu na PC z systmemem WinXP SP2:

1. Na chwile obecną napisałem osobiście skrypt w środowisku AutoIT, który spełnia powierzone zadanie w 85%- dał mi możliwość poznania logiki działania programu docelowego.
    2. program ma się komunikować z urządzeniami zewnętrznymi przez 2 porty RS232 z możliwością zamiany jedego portu RS232 na ethernet - ja nie potrafię oprogramować tego poftu z poziomu PC wiec wybrałem nie mniej kłopotliwy 232.
    3. udostępnię i dokładnie wytłumaczę mechanikę programu zarówno mojego jak i oryginalnego napisanego 12 lat temu w jezyku Visual C#
    4. mój główny problem przy pisaniu 1. wersji programu jest taki, że komunikacja po jednym porcie praktycznie odbywa się w sposób nieustanny - ramki są wysyłane jedna po drugiej a skoro tak to nie ma jak obsłużyć przycisków i kontrolek - pewnie musi to iść w osobnym wątku...

Zainteresowane osoby prosze o kontakt na PW.
    Dziękuję i pozdrawiam.
REKLAMA