logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 6 zablokowany - Połącz z iTunes, komputer nie widzi - Jak zdjąć blokadę?

stach14 12 Kwi 2023 20:45 2172 10
REKLAMA
  • #1 20536754
    stach14
    Poziom 3  
    Witam, ostatnio zakupiłem iPhone'a 6 i przyszedł on do mnie niestety zablokowany. Mianowicie rzecz w tym że wyświetla się komunikat „iphone jest zablokowany połącz z iTunes". Próbowałem podłączać go pod komputer ale komputer go nie widzi. Wie ktoś może jak zdjąć tą blokadę? Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 20536768
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1426
    Nie piszesz jaka to blokada - jeżeli chodzi o przypisanie do konta iCloud - masz ciekawy przycisk do papieru. Jeżeli telefon jest odłączony od iCloud poprzedniego właściciela i wyłączony ma tryb FMI, możesz próbować go odtworzyć przez iTunes.
    Wyczyść gniazdo usb, zmień kabel. Zobacz poradnik jak podłączyć, wprowadzić telefon w tryb DFU i odtwórz telefon.
  • REKLAMA
  • #3 20536854
    stach14
    Poziom 3  
    Z tego co się orientuje to aby wprowadzić telefon w tryb DFU to należy podłączyć go pod komputer. Zmieniałem kilka razy kabel i nadal nie wykrywa go. Wydaję mi się że było tam wymieniane to gniazdo do ładowania ale nie jestem pewny. Na 99% jest wylogowany z icloud ale tego też do końca nie wiem. Jeśli miałoby to pomóc to dołączę zdjęcie jak to wygląda. Dodam że jest to mój pierwszy iPhone i dużo na jego temat nie wiem dlatego proszę o wyrozumiałość.
    Załączniki:
    • Iphone 6 zablokowany - Połącz z iTunes, komputer nie widzi - Jak zdjąć blokadę? IMG_20230412_212321.jpg (657.97 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 20536859
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Naciśnij i przytrzymaj przycisk włączania dłuższą chwilę i wyłącz iPhone. Potem podłącz w trybie DFU do iTunes. Jeżeli nie znasz danych do iCloud tak jak mówię, telefon będzie bezużyteczny.
  • #5 20537187
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 265
    Halo, cześć.

Jeśli korzystasz z Mac, sprawa jest prosta. Jeśli z windows, upewnij się, że masz zainstalowany i zaktualizowany iTunes. Teraz do rzeczy.

Wyłącz telefon. Odczekaj 30s i trzymając wciśnięty guzik Home włóż kabel Lighting do telefonu (oczywiście podłączony wcześniej do komputera z uruchomionym iTunes, jeśli to windows). Odczekaj chwilę, na ekranie telefonu pojawi się logo iTunes (lub komputera z kabelkiem, zależnie od wersji) a komputer rozpozna telefon i zapyta o wybór opcji: "czy chcesz uaktualnić" lub "czy chcesz odtworzyć". Wybierz to drugie. Po kilkunastu minutach będziesz miał wyzerowany iPhone, gotowy do uruchomienia i pracy. Tyle.
  • REKLAMA
  • #6 20538136
    stach14
    Poziom 3  
    Podejrzewam że problem jest w tym że komputer wogóle nie widzi iphone'a. Normalnie powinien być widoczny folder iPhone czy coś takiego.
  • #7 20538147
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Masz zablokowany telefon. Nie pojawi Ci się nic, w momencie jak jest zablokowany. Zainstaluj iTunes i postępuj za wskazówkami z postów wyżej.
  • #8 20539485
    stach14
    Poziom 3  
    Postępuje dokładnie ze wskazówkami powyżej ale mimo wszystko iphone przechodzi w tryb awaryjny ale komputer go nie rozpoznaje

Dodano po 7 [minuty]:

Postępuje dokładnie ze wskazówkami powyżej ale mimo wszystko iphone przechodzi w tryb awaryjny ale komputer go nie rozpoznaje
  • REKLAMA
  • #9 20540065
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    nieaktualny iTunes, uszkodzony kabel Lightning (lub inny problem usb w komputerze - zmień kabel, zmień port /bez koncentratora/).
  • #10 20540426
    stach14
    Poziom 3  
    Zainstalowana jest najnowsza wersja iTunes, sprawdzałem na trzech kablach (z czego jeden był orginalny od apple). Nie ma raczej możliwości że port w komputerze jest wadliwy bo sprawdzałem na czterech komputerach i żaden komputer nie wykrywa go. Z tego co się dowiedziałem to najprawdopodobniej wadliwe jest gniazdo w iPhonie. Ewentualnie orientuje się ktoś ile kosztuje wymiana takiego gniazda?
  • #11 20540442
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    zapytaj na elektrodzie, może ktoś ma "śmieci" i pozbędzie się oryginału za kilka zł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił iPhone'a 6, który jest zablokowany i wyświetla komunikat „iPhone jest zablokowany połącz z iTunes”. Komputer nie rozpoznaje urządzenia, co może być spowodowane uszkodzonym gniazdem USB w telefonie lub problemami z kablem. Użytkownicy sugerują, aby spróbować wprowadzić telefon w tryb DFU i odtworzyć go przez iTunes, upewniając się, że oprogramowanie iTunes jest aktualne. W przypadku braku wykrywania iPhone'a przez komputer, zaleca się sprawdzenie gniazda ładowania w telefonie oraz użycie różnych kabli i portów USB. Użytkownik podejrzewa, że problem leży w gnieździe i pyta o koszt jego wymiany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA