logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór wzmacniacza do Klipsch R 800F: Propozycje w przedziale 2500-3000 zł, muzyczne brzmienie

daian040 13 Kwi 2023 17:04 3363 5
REKLAMA
  • #1 20537975
    daian040
    Poziom 2  
    Cześć chciałem zapytać jaki wzmacniacz stereo w przedziale od około 2500-3000 złotych byście polecili do kolumn Klipsch R 800F, z moim obecnym Sony przy większych głośnościach grają strasznie ostro i po dłuższym słuchaniu niestety trochę bolą uszy.
    Zależy mi na muzycznym i cieplejszym brzmieniu, dobrej dynamice i niskim zejściu. Dobrze gdyby było też wyjście na subwoofer 😃
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20539115
    daian040
    Poziom 2  
    Głównie muzyka klubowa ,techno, pop, rap, czasami inne gatunki ale raczej rzadko😀
  • REKLAMA
  • #4 20540850
    rzabba
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Nie wiem gdzie mieszkasz ale najlepsza opcja to pojeździć po salonach i posłuchać swoich nagrań na różnych wzmacniaczach i podobnych kolumnach. Najlepiej dłuższe odsłuchy, bo Klipsche w pierwszym momencie potrafią się spodobać przez dość efektowne brzmienie. Po jakimś czasie mogą być zbyt natarczywe. To są takie udomowione estradówki. Coś jak Altusy tylko lepsze 😉.Taki mają charakter i już. Możesz to troszkę ugładzić doborem piecyka ale profil brzmienia zostanie.

Używałem RF62 z Yamachą DSP A2, potem z prockiem i końcówką mocy Rotela. Aktualnie grają z jakiegoś plastikowego amplitunera Philipsa, bo Rotele są w serwisie. Z każdym wzmakiem potrafią zadzwonić w uszach. Ja się chyba już przyzwyczaiłem. Rock/metal, elektronika, kino domowe to ich żywioł.
  • REKLAMA
  • #5 20542503
    daian040
    Poziom 2  
    Dzięki za poradę, mieszkam nie daleko Bielska Białej, tam mają jakiś salon audio, chyba się tam wybiorę i posłucham jak co gra.
  • #6 20542865
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3796
    Obawiam się, że różnice związane ze zmianą wzmacniacze nie będą tak istotne. W tym wypadku to kolumny - zdecydowanie dalekie od neutralnego brzmienia - robią podbarwienie, którego trudno będzie się pozbyć. Może rozważysz ich wymianę i znalezienie skrzynek lepiej dopasowanych do własnych preferencji brzmieniowych? W Twoim repertuarze niestety niewiele doradzę.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA