logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Roccat Kova - Przyciski lewy i prawy nie działają poprawnie

noNiven 16 Kwi 2023 17:47 573 4
REKLAMA
  • #1 20542648
    noNiven
    Poziom 4  
    Ocena: 1
    Cześć Wszystkim :) W myszce Roccat Kova nie działają przyciski lewy i prawy tzn czasami mimo wciśnięcia przycisku mysz nie reaguje. A czasami pojedyńcze kliknięcie działa jako podwójne. Próbowałem usunąć sterowniki w Windows 10 Pro x64 ale nie mogłem znaleźć deinstalatora. Chyba przekombinowałem z ustawieniami w sterownikach Roccat Kova albo coś się dzieje z myszką. Zainstalować sterowniki można ale ususnąć już jest trudniej bo nawet w geek uninstaller czy revo nie ma deinstalatora
  • REKLAMA
  • #2 20542687
    swiercm
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 550
    Zobacz pod Linuxem czy działa prawidłowo.
  • REKLAMA
  • #3 20542736
    noNiven
    Poziom 4  
    Pod Linuxem na porzykład Open Suse Leap 15.4 Gnome live jest trochę lepiej. Tzn dwa razy rzadziej zdarzyło mi się podwójne kliknięcie, pojedyńczym. Ale czy to nie jest tak, że mysz bierze sobie ustawienia z Windowsowskich sterowników? Pytam bo np jak zmienie kolory myszki rolki i tyłu myszki to w Linuxie są takie same jakie zmieniłem na Windowsie
  • REKLAMA
  • #4 20542743
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Mozesz sprobowac wgrac nowszy firmware lub przywrocic starszy, to powinno zresetowac wszystkie ustawienia. O ile oczywiscie to nie jakies uszkodzenie.
  • #5 20546650
    noNiven
    Poziom 4  
    Rozumiem. Sterowniki Roccat zawsze aktualizują sterowniki i firmware do najnowszej wersji. Także chyba bym mógł jedyne co to zejść o wersję niżej. Ale nie wiem czy mi sie chce w to bawić. Jaką myszkę moglibyście polecić do 200zł? Może jakiegoś Razera?
    I ewentualnie jakby ktoś znalazł sposób na usunięcie tych sterowników Roccata byłbym wdzięczny
REKLAMA