logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zielony laser SupLaser 303 - dziwna wiązka, słaby zasięg, mała kropeczka, kwadraty z końcówką

grymson891 17 Kwi 2023 16:27 1413 8
REKLAMA
  • #1 20544123
    grymson891
    Poziom 2  
    Witam.
    Po dniu użytkowania w/w lasera pojawił się problem. Mianowicie nie świeci już mała kropeczka z wiązka tylko teraz duża kropa z widocznie bardzo słabym zasięgiem. Sprawdzałem szkiełko czy gdzieś się nie poluzowało ale siedzi twardo. Sądziłem że może bateria się rozładowała, więc ją doładowałem do pełna i niestety nic to nie dało.
    Podpowiem że dodatkowa końcówka też zamiast świecić "dyskotekowo" pokazuje teraz jakieś grube kwadraty.
    Co to może być ? Dioda powiedziała papa ?

Pozdrawiam
    Marcin
  • REKLAMA
  • #3 20569723
    grymson891
    Poziom 2  
    Daje laserowe, ale tak jak pisalem. Wiazka jest "krotka" a kropa jest bardzo duza i zasieg bardzo maly.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 20611075
    Wawrzyniec
    Poziom 38  
    Ocena: 1068
    szybki254 napisał:
    Soczewka lub optyka zmieniająca światło podczerwieni na 532nm.
    ???
  • REKLAMA
  • #8 20611690
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 545
    Te zabawki nie są przeznaczone do ciągłej pracy - być może po prostu uległ uszkodzeniu w wyniku przegrzania...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zielonym laserem SupLaser 303, który po dniu użytkowania zmienił wiązkę z małej kropeczki na dużą kropę o słabym zasięgu. Sprawdzono, że laser nadal emituje światło laserowe, ale z nieprawidłowym rozkładem. Użytkownicy sugerują, że mogło dojść do przesunięcia elementów optycznych, co wpłynęło na jakość wiązki. Istnieje również możliwość, że laser uległ uszkodzeniu z powodu przegrzania, a niektóre opinie wskazują, że tego typu lasery są jednorazowe i zaleca się zakup nowego urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA