logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP-165C: Niewyraźny druk plików z komputera, testowy wydruk OK - przyczyny?

Ksair0 18 Kwi 2023 22:45 468 1
REKLAMA
  • #1 20546227
    Ksair0
    Poziom 3  
    Witam, mam problem z drukarką Brother DCP-165C, mianowicie jeśli robię testowy wydruk z poziomu ustawień drukarki to wszystko jest wyraźne a natomiast gdy drukuję pliki z mojego komputera to te rzeczy są dość niewyraźne. Problem występuje tylko i wyłącznie przy próbie druku moich plików w kolorze i na czarno choć w kolorze jest nieco lepiej. Może to być problem z kablem USB przez który idą dane czy jakiś inny?
  • REKLAMA
  • #2 20546361
    xxxedekxxx11
    Poziom 13  
    Ocena: 12
    Co do kabla nie jestem pewien, ale popatrzyłbym na twoim miejscu czy masz dobre rozdzielczości drukowania ustawione i czy w tym oprogramowaniu od Brothera też jest wszystko dobrze ustawione.
    Pytanie brzmi czy drukowała wcześniej normalnie czy tak jest od początku ?
    Jeśli chodzi o druk testowy z drukarki to za dużo tam nie ma i może dlatego wydaje Ci się, że nie jest zamazany.
    Zawsze możesz standardowo przeczyścić głowicę, nie zaszkodzi. Oczywiście mam na myśli program "Czyszczenie" w samej drukarce, a nie od razu rozbieranie jej :P
REKLAMA