logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brother 165C drukuje niewyraźnie - porady dot. czyszczenia, ustawień, programów i naprawy

kapsel34 05 Lis 2022 15:52 969 7
REKLAMA
  • #1 20269371
    kapsel34
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam.Otóż mam taki problem że moja drukarka drukuje bardzo niewyraźnie.Wczesniej problemu nie było.Czyszczenie tuszów nic nie pomagało choć robiłem to ze 3 razy.Jakość drukowania nastawiona jest na najlepszą.Problem występuje w drukowaniu na czarno lub i na kolor .Ktoś wie jak pomóc lub zna jakiś program który to naprawi ewentualnie jak przywrócić ustawienia fabryczne czy będę musiał z tym pójść do naprawy?Moja Drukarka to brother 165C Printer.
    Taka sama sprawa jest przy kopiowaniu przy kolorze i na czarno.
    Pozdrawiam

Brother 165C drukuje niewyraźnie - porady dot. czyszczenia, ustawień, programów i naprawy
  • REKLAMA
  • #2 20269395
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1406
    Zatkana głowica, zrób głębokie czyszczenie.
  • REKLAMA
  • #3 20269397
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 635
    cysiekw napisał:
    zrób głębokie czyszczenie.
    Programowo to nic nie da.
  • REKLAMA
  • #4 20269403
    tomik87
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Raczej zatkane dysze głowicy drukującej. Proszę wydrukować test jakości druku z pozycji drukarki. Jeżeli bloki danego koloru na wydrukowanej kartce w teście będą niekompletne to głowica do czyszczenia, lub jej wymiana na sprawną...
  • #5 20269416
    kapsel34
    Poziom 4  
    Brother 165C drukuje niewyraźnie - porady dot. czyszczenia, ustawień, programów i naprawy
  • REKLAMA
  • #6 20269434
    tomik87
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Na zdjęciu widać niekompletny blok koloru czarnego. Dysze głowicy zatkane i tylko czyszczenie płynem udrażniającym, a jak nie pomoże to wymiana głowicy na sprawną, co może niestety równać się z wartością innej sprawnej drukarki, lub ją przewyższać.
  • #7 20272345
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 917
    kapsel34 napisał:
    Witam.Otóż mam taki problem że moja drukarka drukuje bardzo niewyraźnie.Wczesniej problemu nie było.Czyszczenie tuszów nic nie pomagało choć robiłem to ze 3 razy.Jakość drukowania nastawiona jest na najlepszą.Problem występuje w drukowaniu na czarno lub i na kolor .Ktoś wie jak pomóc lub zna jakiś program który to naprawi ewentualnie jak przywrócić ustawienia fabryczne czy będę musiał z tym pójść do naprawy?Moja Drukarka to brother 165C Printer.
    Taka sama sprawa jest przy kopiowaniu przy kolorze i na czarno.
    Pozdrawiam

Wyciągnij kabel zasilający.
    Wciśnij i przytrzymaj menu.
    Podłącz kabel zasilający.
    Puść menu.
    Strzałkami wybierz 7 ok
    Strzałkami wybierz 6 ok
    Strzałkami wybierz 4 ok
    Naciśnij mono start.
    Strzałkami wybierz 9 ok
    Strzałkami wybierz 9 ok
    Wydrukuj stronę testową i wrzuć zdjęcie.
  • #8 20288248
    kapsel34
    Poziom 4  
    Dobra juz wszystko jest git

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niewyraźnym drukowaniem w drukarce Brother 165C, mimo wielokrotnego czyszczenia tuszów i ustawienia jakości na najwyższą. Użytkownicy zasugerowali, że przyczyną mogą być zatkane dysze głowicy drukującej. Rekomendowano wykonanie głębokiego czyszczenia oraz wydrukowanie testu jakości druku, aby ocenić stan dysz. W przypadku niekompletnych bloków kolorów, zalecano użycie płynu udrażniającego lub wymianę głowicy, co może być kosztowne. Użytkownik otrzymał również instrukcje dotyczące przywracania ustawień fabrycznych, co pomogło rozwiązać problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA