Posiadam melexa na 36V i akumulatory 100Ah i mój problem polega na tym, że mam bardzo słaby zasięg a mianowicie 8 do 10 km. Prad przy ładowaniu jak i po naładowaniu ok. Po przejechaniu krótkiego odcinka 38,8V. Napięcie podczas jazdy jest 11, 55 przy przyspieszaniu i 11,75 przy równej prędkości na asfalcie. Na innym forum napisano mi, że taki spadek napięcia jest dla współczynnika 3C i jakieś 300amper a przy silniku 2100Kw powinno być teoretycznie 58amper.Nie Wim czy coś jest z silnikiem, czy akumulatory są złe, chyba że takie napięcie jest ok jednak dla takiego zestawu. Dziwne jest to że dawniej jak jeździłem też miałem takie napięcie i robił 20km bez problemum.
Może ktoś pomóc jakie spadku napięcia powinny być na sprawnych akumulatorach, dla takiego pojazdy?
Dodano po 41 [minuty]:
Druga sprawa oznaczenie C20 maksymalny prąd rozładowania np 100Ah razy 20 daje 2000amper.C też chyba oznacza godziny rozładowania, czyli 100Ah/20 daje 5amperow przez 20 godzin.? Czyli, że dłużej nie może pracować niż 20/h zmniejszając ampery?
Może ktoś pomóc jakie spadku napięcia powinny być na sprawnych akumulatorach, dla takiego pojazdy?
Dodano po 41 [minuty]:
Druga sprawa oznaczenie C20 maksymalny prąd rozładowania np 100Ah razy 20 daje 2000amper.C też chyba oznacza godziny rozładowania, czyli 100Ah/20 daje 5amperow przez 20 godzin.? Czyli, że dłużej nie może pracować niż 20/h zmniejszając ampery?