logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Polar CZN286 - brak chłodzenia w górnej części, faza na przewodach

wesp. 22 Lis 2005 21:01 1880 4
REKLAMA
  • #1 2016391
    wesp.
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam , niedziała mi górna cześć lodówki , zamrażalka działa i mroźi jak trza , a chłodziarka nie , po otwarciu przedniej czesci tam gdzie znajduje sie pokretło regulacjii temp. okazuje sie ze są 3 przewody podłączone do tego własnie pokretła , a na każdym z przewodów jest faza a zera brak..czy tak ma być?bo nieznam sie na lodówkach,prosze o jakąś rade ....pozdrawiam adam...
  • REKLAMA
  • #2 2016502
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 755
    Z tego, co sobie przypominam, to ta lodówka jest jednoagregatowa. Jeżeli tak, to masz kłopot i sam tu nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 2019779
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    słuchaj jesli pracuje cały czas i nie moze sie wyłaczyc a dodatkowo nie robi temperatury to znaczy ze termostat jest ok
    twój problem lezy gdzieindziej
    poprostu ulotnił sie freon przez nieszczelnosc w układzie

dzwon po fachmana bo sam nie dasz rady
    taka moja rada
  • REKLAMA
  • #4 2023899
    pośpiech
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Bez serwisu nic nie zrobisz. jeśli w zamrażarce masz około -30 st.C to masz szczęście w nieszczęściu. Układ chłodniczy jest zaoliwiony i wymaga płukania ale jeżeli temperatura w zamrażarce jest większa od - 18 st. C to ucieka freon a w tym przypadku możesz się rozglądać za nową chłodziarko-zamrażarką no chyba że puściło gdzieś na złączu i da się polutować
  • #5 2025379
    Jan.dg
    Poziom 21  
    Ocena: 28
    na sto procent masz za malo gazu chlodzacego w ukladzie jest tylko jeden problem jak wezwiesz fachowca nabije go ale za jakis czas znow ucieknie.Mialem to samo zmienilem lodówke jestem wreszcie szczesliy (kupilem Mastercook.Teraz mam w lodówce zimno i zamrazalce tez a nie jak wtedy ,w zamrazalce zimno a w lodówce cieplo.Wydalem wiecej za zepsute artykuly niz to wszystko było warte
REKLAMA