logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kosiarka elektryczna Jakmet do 600zł na terenie 250m2: opinie, wiarygodność sklepów online

Representant 23 Kwi 2023 00:37 2217 6
REKLAMA
  • #1 20551565
    Representant
    Poziom 3  
    Ocena: 29
    Cześć
    Szukam kosiarki elektrycznej do 600zł. Teren płaski tylko 250m2. Przeglądając stare tematy na różnych forach większość użytkowników poleca firme Jakmet. Myślicie, że to dobry wybór? Strasznie ciężko wyszukać jakiś wiarygodny sklep online sprzedający te kosiarki. Na allegro znalazłem taka oferte ale nie wiem czy jest sens ryzykować:
    Link
    Zależy mi głównie na trwałości urządzenia.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20552894
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3761
    Representant napisał:
    Szukam kosiarki elektrycznej do 600zł. Teren płaski tylko 250m2.
    JAKMET 1300 Standard czy Classic to chyba najprostsze modele tej firmy, które chyba nie przekroczą zakładanego budżetu. To dobre kosiarki ze względu na indukcyjny silnik i noże osadzone wprost na wale. Krajowa produkcja też może być przewagą nad tanią chińszczyzną. Na szczęście areał da się kosić nawet "nożyczkami". A tak na poważnie, każda kosiarka elektryczna w tym budżecie da sobie radę z tym zadaniem. Kieruj się więc ceną, dostępnością, serwisem, obsługą pogwarancyjną, itp. A co do wiarygodności ofert, na Allegro serwis ponosi pełną odpowiedzialność, gdyby sprzedawca okazał się podmiotem niesolidnym. W dzisiejszych czasach, zakup w sieci często bywa bezpieczniejszy od tego w sklepie stacjonarnym. Szczególnie jeśli płacisz kartą/przelwem. Zakup w sieci oferuje także znacznie więcej korzyści i lepsze prawa dla konsumenta w porównaniu z zakupem w sklepie stacjonarnym.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 20553368
    Representant
    Poziom 3  
    Dziękuję Mobali. Zamówię jakmet 1500 za 620zł z innej aukcji tego samego sprzedawcy. Za parę dni napiszę pierwsze wrażenia, może komuś się to przyda.
  • REKLAMA
  • #4 20553394
    Mobali
    Poziom 43  
    Powodzenia. Będzie fajnie, jeśli dasz znać jak się sprawuje. Ale na koniec jeszcze zamieszam w głowie ;-)

Otóż na swoim małym dekoracyjnym trawniku obok tarasu używam elektrycznej kosiarki bębnowej. Warunek jest jeden - musi być równo. Zaletą tego systemu jest idealna, "angielska", równiutko przycięta trawa jak spod nożyczek. No i skromny apetyt na energię w porównaniu do tradycyjnych kosiarek. Ta moja ma możliwość regulacji wysokości koszenia w zakresie 12-45mm, a szerokość koszonego pasa to około 33cm. Po przejściu maszyny źdźbła są idealnie przycięte, nie strzępią się i nie żółkną. Kosiarka nie ma też kółek, ale porusza się na specjalnych wałkach, które dodatkowo pielęgnują trawnik i niwelują drobne nierówności. Da się także ciąć trawnik w kratkę (jak na boisku piłkarskim). Sprzęt pobiera zaledwie 360W i jest zdecydowanie cichszy oraz bezpieczniejszy od kosiarek rotacyjnych z wirującym nożem. A prostota gwarantuje wysoką niezawodność. Sądzę, że do 400m2 trawnika (jeśli jest równy i płaski) nie da się znaleźć nic lepszego.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 20569791
    Representant
    Poziom 3  
    Czesc
    Zamowiłem jakmet 1700 bo 1500 nie mieli juz na stanie. Kosiarka troche biednie zabezpieczona, tylko zwykły papier oddzielał rurki od korpusu kosiarki a całe pudełko owiniete stretchem. Brak jakiegokolwiek wypełnienia folia babelkowa. Na szczescie poza drobnymi rysami wszystko w porządku.

Co do jakosci wykonania to korpus wyglada ładnie i solidnie. Wykonanie koszyka na trawe to takie 3/10 - strasznie tani i cienki plastik ale nie zwracam na to uwagi, najważniejszy jest silnik.

Kosiarka podczas koszenia nawet na moment nie zeszla z obrotów mimo ze trawa zdążyła juz całkiem sporo urosnąć od zimy. Wystarczyło raz przejechac i nic nie trzeba poprawiac. Trawa jest idealnie odprowadzana do kosza, nic nie zostaje.

Podsumowując, kosiarka bardzo na plus, mam nadzieję ze silnik pochodzi pare ładnych lat i bedzie idealnie.

Mobali, akurat na kosiarke elektryczna bylem nastawiony od paru miesięcy a przez psa podwórko nie jest za proste wiec bebnowa chyba odpada.
    Dzięki
  • REKLAMA
  • #6 20569884
    Mobali
    Poziom 43  
    Representant napisał:
    Kosiarka troche biednie zabezpieczona, tylko zwykły papier oddzielał rurki od korpusu kosiarki a całe pudełko owiniete stretchem. Brak jakiegokolwiek wypełnienia folia babelkowa. Na szczescie poza drobnymi rysami wszystko w porządku.
    Dobrze, że nic się nie stało, ale to bardzo źle świadczy o rzetelności sprzedawcy. W końcu także w jego interesie jest dostarczenie sprzętu bez wad wynikających z problemów w transporcie.
    Representant napisał:
    akurat na kosiarkę elektryczna byłem nastawiony od paru miesięcy...
    A ta bębnowa to też elektryczna jest ;-)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 20572936
    Representant
    Poziom 3  
    Kosiarka kupiona. Wszystko w porządku, dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum dyskutują na temat wyboru elektrycznej kosiarki Jakmet w przedziale cenowym do 600 zł, przeznaczonej do koszenia terenu o powierzchni 250 m2. Wskazują na modele Jakmet 1300, 1500 oraz 1700 jako solidne opcje, podkreślając ich trwałość i krajową produkcję jako przewagę nad tańszymi produktami z Chin. Użytkownicy zwracają uwagę na znaczenie wiarygodności sklepów online, sugerując, że zakupy na platformach takich jak Allegro mogą być bezpieczniejsze niż w sklepach stacjonarnych. Osoby, które zakupiły kosiarki, dzielą się pozytywnymi doświadczeniami, podkreślając mocne silniki i efektywność koszenia, mimo pewnych niedociągnięć w jakości wykonania koszy na trawę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA