logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic Viera TH-42PV7F/S - Włącza się tylko na chwilę na2 sekundy

domell77 28 Kwi 2023 18:42 810 2
REKLAMA
  • #1 20559222
    domell77
    Poziom 15  
    Ocena: 42
    Jak już wcześniej wspomniałem telewizor po włączeniu do prądu włącza się tylko na dwie albo trzy sekundy, po czym wyłącza się ekran tylko błyśnie. że chce odpalić po czym telewizor się wyłącza no i niestety nie wiem jaki jest problem, bo to jest jeden ze starszych telewizorów i nie ma tutaj w nim podświetlenia, rozebrałem go bo myślałem, że jest problem z podświetleniem, no ale niestety nie zlokalizowałem podświetlenia. No i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże i powie mi co może być przyczyną tego, a dioda dodam, że miga 8 razy i przestaje po włączeniu telewizora, najpierw miga cały czas odpala telewizor i gaśnie, dioda miga 8 razy przestaje znów 8 razy i przestaje i tak cały czas, ale telewizor nie odpala. Dodam jeszcze, że telewizor reaguje na wszelkie przyciski z pilota błyska dioda ale niestety nie reaguje na tyle, żeby funkcjonować.
  • REKLAMA
  • #2 20559279
    MDD
    Poziom 31  
    Ocena: 540
    To jest plazma. Więc podświetlania ''klasycznego '' nie ma.
  • #3 20559284
    mieszaczwcz
    Poziom 31  
    Ocena: 257
    Ozczywiście brak podświetlenia wynika z tego że jest to TV z ekranem plazmowym, kod 8 mrugnięć występuje najczęściej w wypadki poluzowania się przewodów taśmowych w gniazdach, uszkodzeń modułu SS, SS1 lub SS2, TXNSS21NYUU (TNPA5348) ale też 8 x blik to nie tylko w ww opisanych przypadkach, poniżej link do kilku napraw plazmy Panasonic

blink codes Plasma Panasonic Panasonic Viera TH-42PV7F/S - Włącza się tylko na chwilę na2 sekundy

https://www.bing.com/videos/search?q=Panasoni...BPlasma%2BBoard%2BReplacement%26FORM%3DVDMHRS
REKLAMA