>>20567077witaj,rozwiązałeś problem?,mam tak samo i myślę że regulator napięcia padł
Zamiast wymyślać, to jedź do kogoś, kto dysponuje diagboxem- przynajmniej dowiesz się jaki to konkretnie jest błąd, bo zgadując to stracisz kasę na losową wymianę elementów- może trafisz za pierwszym razem, a może nie.
Mam taką samą informację, która się powtórzyła. Kiedyś problemem było sterowanie elektrycznej klapy i samo ustąpiło po ręcznym zamknięciu. Teraz wygląda na awarię sterownika start-stop (silnik nie wyłącza się ) i... nie narzekam ale problem pozostaje i będzie do kontroli na stacji diagnostycznej. Może ktoś wie gdzie znajduje się ten moduł?
Problemem był moduł w silniku mechanicznym z Zernik Wrocławskich. Szybko to rozwiązali, zamawiając nowy moduł z Francji. Czekaliśmy na niego 2 tygodnie, a koszt wymiany wyniósł 1200 zł. Po wymianie problem zniknął.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłasza problem z elektrycznym układem w Peugeot 3008 II 1.6 HDI z 2017 roku, objawiający się błędem "usterka układu elektrycznego" oraz rozładowywaniem akumulatora po dwóch dniach postoju. W odpowiedziach sugerowane jest rozpoczęcie od sprawdzenia błędów diagnostycznych, a także podejrzenie uszkodzenia regulatora napięcia. Inny użytkownik wskazuje na możliwą awarię sterownika start-stop, a autor tematu informuje, że problemem był moduł w silniku, który został wymieniony po zamówieniu z Francji, co kosztowało 1200 zł. Po wymianie problem ustąpił. Wygenerowane przez model językowy.