logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] HP LaserJet M110w - Zablokowana komunikat Printer cannot print HP Web

spinacz 05 Maj 2023 19:55 6180 9
REKLAMA
  • #1 20568062
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2628
    Witam.
    Koledzy przez jakiś czas wyskakiwał komunikat ze drukarka zostanie zablokowana ale lekceważyłem to no i się stało.
    Jak ją teraz odblokować ?
    Jak czytałem muszę wygenerować jakiś kod ale potrzebuje do tego by drukarka połączyła się z hp web services a moja nie chce się połączyć.
    Toner oryginalny.
  • REKLAMA
  • #2 20568199
    mosiondz
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Moja odpowiedź nie dotyczy tego problemu, ale tego modelu. Czy da się w tej drukarce założyć toner bez chipa?
  • REKLAMA
  • #3 20568744
    spinacz
    Poziom 42  
    Bez chipa nie wydrukujesz nic, a wracając do mojego problemu informacja dla potomnych, reset z przycisków nie resetuje drukarki całkowicie do ustawień fabrycznych.
    Dopiero po resecie ze strony drukarki wyzerowała się całkowicie i po ponownej konfiguracji połączyła się z HP Web Services.
    Swoją drogą do tematu tonera zamiennika to możesz przełożyć chipa z oryginalnego tonera który się skończył tylko nie wiem co na to drukarka jak będziesz cały czas drukował na niby pustym tonerze ale w rzeczywistości pełnym.
  • #4 20569516
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Twoja drukarka to M110w czy M110we ? To bardzo istotne.

Pozdrawiam
  • #5 20569538
    spinacz
    Poziom 42  
    I tu się robi właśnie niespodzianka niby w a nr seryjny i wszelkie wyszukiwania pokazują że we, więc wynika że we.
  • REKLAMA
  • #6 20569540
    cefram
    Poziom 31  
    Witam

Jesli we to aby drukowala bezproblemowo potrzebuje stalego lacza z netem - chore to ale tak jest.

Pozdrawiam
  • #7 20569769
    spinacz
    Poziom 42  
    Teraz niestety to już wiem.

Dodano po 10 [minuty]:

A powiedz czy masz doświadczenie odnośnie mojej teorii o założeniu zamiennika ale z chipem od tonera który się skończył?
    Czy drukować będzie można dalej ale z informacją o kończącym się tonerze czy zostanie także jakoś zablokowana?
  • REKLAMA
  • #8 20571530
    mosiondz
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Moja, a właściwie nie moja ale mojej znajomej drukarka to "w". Z tym chipem odesłałem ją na razie do sprzedawcy. Jeśli się nie uda wymienić to zobaczę jak przełożyć chipa. Drukarka na "pustym" tonerze drukuje ale są białe plamy. Toner bez chipa nie jest rozpoznawany i drukarka wywala błąd, więc w tej formie jest bezużyteczny.
  • #9 20571577
    cefram
    Poziom 31  
    Witam

Z tego co wiem to zamienny toner z zainstalowanym chipem z pustego oryginalu bedzie dzialal. Nie bedzie pokazywac stanu tonera i jak zacznie robic niedodruki to znaczy ze toner sie skonczyl.

Pozdrawiam
  • #10 20572478
    spinacz
    Poziom 42  
    Temat zamykam, rozwiązanie opisałem już wcześniej.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP LaserJet M110w, która została zablokowana z powodu braku połączenia z usługami HP Web. W odpowiedziach podano, że resetowanie drukarki z przycisków nie przywraca ustawień fabrycznych, a pełne zresetowanie można przeprowadzić przez stronę drukarki. Użytkownicy dyskutowali również o możliwościach użycia zamienników tonera z chipem z oryginalnego tonera, co może pozwolić na dalsze drukowanie, ale z ograniczeniami w monitorowaniu stanu tonera. Wskazano, że model M110we wymaga stałego połączenia z internetem do prawidłowego działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA